Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Ongekende service | Home | Pickwick Lake »

Nachtvorst

Maandag 19 oktober 2015 @ 00:52 Toen we lazen dat er in Limburg vorst aan de grond kon zijn, een aantal dagen geleden, realiseerden wij ons goed in welk jaargetijde we nu zitten en moesten glimlachen; "Brrr, dat is koud, terwijl wij het hier al koud vinden."
.
Hoe raar sta je dan te kijken dat ze gisteren op de radio het ook over 'lichte vorst' hebben. En dan niet Veronica, nee, Froggy, de locale radiozender hier! He?! Ja hoor, temperaturen van net boven het vriespunt werden opgegeven.
.
Zo koud werd het vannacht gelukkig niet. Tenminste, dat denken wij. Binnen werd het al wel snel kouder en vanochtend was het maar net 12 graden. Nu is het water nog warm en dat maakt dat het een bepaalde temperatuur in de boot blijft, maar rond het vriespunt denk ik niet dat het geweest is..
.
Vandaag was het overdag wel goed koud. In de middag komt er meestal wat meer wind, maar toen kwamen wij alweer snel aan op ons ankerplekje voor vandaag, Wolf Island. Dit eiland is onbewoond in tegenstelling tot onze plek van gisteren, daar liepen een aantal geiten, erg grappig. Het is hier 's nachts ook zo stil dat we uilen en coyotes horen!
.
Morgen gaan we weer een sluis door, het Pickwick Lake op. Zoals bij elke sluis gaan er hele dramatische verhalen de rondte over de drukte bij de sluis en lange wachttijden. Tot nu toe hebben we elke keer geluk en we hebben sinds we op Kentucky Lake zijn, heel weinig duwbakken gezien, dus we verwachten dat het rustig is, maar ja, je weet maar nooit...
-----
At 18-10-2015 22:24 (utc) our position was 35°13.07'N 088°17.33'W

geen reacties  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.