Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Onder water | Home | Nachtvorst »

Ongekende service

Donderdag 15 oktober 2015 @ 21:44 Afgelopen maandag zijn we weer een prachtige diepe baai ingedoken. Het invaren was heel slingerend omdat we de ondieptes moesten ontwijken. De kaarten kloppen hier erg goed, mits we 2,3 meter van de dieptes afhalen. Prachtig lagen we weer en 's middags ook lekker weer door de bladeren gestampt en door de bossen gestruind.
.
De dag erna was het ineens druk met andere plezierjachten! Heel leuk, want iedereen bleef elkaar oproepen en kletsen. Na een klein stukje waaiert dat dan weer uit, want de motorjachten geven gas en er was nog een klein zeilbootje die al snel ver achter bleef.
.
Rond de middag liepen we Pebble Isle Marina in. Even tanken was de bedoeling, maar het werd hoe langer ondieper. Anker laten vallen voor de marina. We werden even later opgeroepen door Billy. En zijn service gaat ver! Hij wilde ons wel "met een sleepboot naar binnen sleuren over de ondiepte!" Haha!! We probeerden het later nog een keer en we scheurden over de bodem of sneden door de modder, maar we haalden het net. Wel fijn, want dan hoefden we niet met jerrycans te zeulen voor diesel en water.
.
Na overleg met Billy besloten we toch maar voor anker te gaan. Billy is een 'simpel country boy', zoals hij het zelf zegt en dat is hij ook. Maar hij is super! Etienne ging de gasfles wisselen en toen kwamen de verhalen. Tijdens afgelopen winter was er een hert dwars door Billy z'n voorruit van z'n truck gesprongen. Terwijl hij dat beest naar buiten aan het duwen was, reed hij verder en belde z'n broer.. Zo ging het verhaal nog even door. leuk vermaak dus!
.
We ontmoeten ook andere zeilers die we misschien later in Florida weer gaan zien. Verder hebben we een rustige middag.
.
Gisterenochtend zijn we met de auto van de marina naar de supermarkt gegaan. Altijd leuk, want je ziet iets meer van de omgeving. Het is namelijk enorm heuvelachtig hier! Verder lekker rustig aan gedaan, want het internet ging er half de ochtend ook al uit.
.
Vanochtend weer vertrokken. De Tennessee River wordt nu smaller, wat maakt dat we in een schitterend decor varen. Ook zien we wat hoge kliffen tussendoor. We liggen nu voor anker achter Bensons Island, weer een leuk plekje. Op de kant is een clubhuis, wat prachtig versierd is met spinnenwebben en spookjes voor Halloween. Ze hebben zelfs een begraafplaats 'ingericht' ervoor. Gelukkig liggen we ver er vanaf zodat we van het gespook geen last zullen hebben. ;-)
-----
At 15-10-2015 19:01 (utc) our position was 35°45.05'N 088°00.41'W

geen reacties  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.