Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Super bijzondere en z… | Home | Ongekende service »

Onder water

Maandag 12 oktober 2015 @ 02:54 Van ankerplekje naar ankerplekje varen we deze dagen. We doen lekkere afstanden van maar een paar uurtjes en gaan dan weer een prachtig baaitje in. Een baaitje omringt door de meest schitterende herfstkleuren! Grijze reigers langs de waterkant, roofvogels in de lucht en 's avonds spotten we vaak wat hertjes. Met de dinghy varen we het baaitje even rond en we hebben al een paar wandelingen door het bos gemaakt. Genieten!
.
Het is weekend en we zien nog wat andere boten, hoofdzakelijk vissers. Voor ons blijft het raadselachtig; ze komen op volle snelheid de baai in, gaan dan op een hoge stoel zitten en gooien de hengel uit, na een minuut of tien, waarin ze niets binnenhalen, gaat de hengel weer in de boot en racen ze vijf meter verder, waar het hele ritueel weer wordt herhaald en na een half uurtje scheuren ze op volle snelheid (en dat gaat soms hard met 250 pk!) de baai weer uit..
.
We zijn nu dus op Kentucky Lake. Het is een groot meer met zijn 160.000 hectare en is 240 mijl lang. Op de kaart van het meer zien we woorden als 'onderwater brug', 'kerk', 'school', 'gebouw', 'rivier'. We zien een spoorlijn dwars onder ons door lopen en contouren van rivieren. Rond 1937 liep het gebied hier elke keer onder en dus moest er iets gebeuren. Na onderzoek hebben ze twee dammen aangelegd en het gebied vol laten lopen om het zo als buffer te gebruiken. Met de verschillende seizoenen laten ze het waterniveau ook varieren en dat ondervinden we nu ook heel goed, het is zo'n 2 meter lager dan de waarden op de kaart.
.
De mensen zijn gewoon verhuisd, maar het is wel bizar om te zien waar je af en toe 'overheen' vaart. Als het er uberhaupt nog zou zijn, na zo'n lange tijd. Met het lage peil van het meer, ervaren we wel, dat we het beste over de oude rivier kunnen varen, die is nog het diepste. En dan naar de baaitjes langs de kant is het gewoon opletten.
-----
At 11-10-2015 23:28 (utc) our position was 36°31.17'N 088°01.05'W

geen reacties  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.