Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Daar zit een luchtje … | Home | Magisch, monster mach… »

Springende vissen en dikke bakken

Dinsdag 22 september 2015 @ 17:31 Na wat surfen op internet ontdekten we dat Chicago problemen heeft het afval- en rioolwater te beheersen als het veel heeft geregend en dat heeft het gedaan wanneer wij Chicago verlaten. Vandaar de lucht…

Net na Joliet gaan we onze volgende sluis in. Het is even wachten, want er is net een duwbak voor ons ingegaan en we mogen er niet bij, ivm de stoffen die hij vervoerd. We meren aan bij en drinken op ons gemak koffie terwijl we wachten.

Voorbij deze sluis, we zakken weer zo’n dikke 10 meter, is de stanklucht definitief verdwenen. Het is ook meer natuur hier en aangezien sommige bomen al voorzichtig aan het verkleuren zijn, is het prachtig!

Het is zondag en we gaan steeds meer bootjes zien. Bootjes, jetski’s en zelfs zo’n gevaarlijk board wat je door een jetstraal boven het water laat zweven.


We ankeren bij Sugar Island in een zijarm van de rivier. Het is prachtig! We liggen echt midden tussen de bomen. Aan het einde van de middag zijn ook al de recreanten verdwenen en wordt het heel stil. Zo ook ’s nachts, waardoor we super slapen. De volgende ochtend is er een dauw net boven het vlakke water. Prachtig beeld na het opstaan!


Het is ook wel weer koud en we kleden ons weer even dik aan en gaan op weg. Zodra de zon hoger komt, wordt het afpellen en zitten we ’s middags alleen in ons t-shirtje. We hebben weer mazzel met de sluizen vandaag. Er is namelijk een duidelijke prioriteitenlijst voor wie eerst de sluis doorgaat; overheidsvaartuigen, commerciële passagiervaart, commerciële vaart en dan pas pleziervaart. In de Marseilles sluis wachten we op een motorboot en kletsen ondertussen met de mannen op de sluis. De sluizen worden bediend en onderhouden door een divisie van het leger. We kletsen over de duwbakken. De grootste die we tot nu toe hebben gezien is vier bakken lang, bij drie breed. Er varen er met nog meer, zeiden de mannen op de sluis ook, maar er kan maar een 3 bij 3 combi door de lock. Als ze groter zijn, dan gaan de andere bakken de sluis in met grote staalkabels en worden dan aan de andere kant weer opgepikt. Dan zijn ze al snel 3 uur bezig met zo’n combi. We zullen dat vast nog wel een keer gaan ervaren. Al is het nu erg rustig met de bakken, het water is hoger dan normaal en dan kunnen een aantal niet onder sommige bruggen door.


Aan het begin van de middag meren we af bij Ottawa. Veel plaatsnamen zijn dubbel. Er is een Ottawa in Canada en we hebben de Dresden en Marseilles sluis gepasseerd. In Ottawa heeft de middenstand een dokje gemaakt voor de ‘loopers’. Het is een prima dokje met water (en elektra). Je loopt zo het dorpje in. Het is niet groot, maar heeft leuke winkeltjes. Een prima supermarkt en een leuke hippe koffietent met internet!


Vandaag blijven we liggen. Het is prachtig weer, ’s nachts fris, maar overdag in de zon is het lekker warm. Hier heb je veel karpers en deze springen heel hoog uit het water als ze schrikken. Een bord bij de sluis gaf al aan dat als er vissen in je boot zijn gesprongen, je ze voor de sluis moet verwijderen!! Erg grappig! Maar ik zag vanochtend een visbootje op volle snelheid wegscheuren en toen snapte ik het! Wat een gaaf gezicht! Er wordt ook voor gewaarschuwd, want er zijn al mensen overboord geslagen wanneer een 17 kg karper hem raakt...

Verder keutelen we vandaag wat, werken wat achterstallig ‘internetwerk’ weg (ik ben weer bij met de fotoalbums vanaf New York tot nu) en we hiken wat rond het stadje.

een reactie

Wat een gedoe, zo dwars door de U.S. Je moet er wel wat voor over hebben zeg! Maar wel een enorme ervaring.
Ik wens jullie een goede doortocht naar de Golf van Mexico en blijf jullie volgen. Groetjes, Arie
Arie Groeneweg () - Dinsdag 22 september 2015 @ 18:42  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.