Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Einde Great Lakes, ni… | Home | Springende vissen en … »

Daar zit een luchtje aan...

Zaterdag 19 september 2015 @ 23:01 Donderdag hadden we nog een heerlijk dagje in Chicago. Lekker ‘gewindowshopt’ (etalages kijken) op de Magnificent Lane, de prachtige gebouwen (it's all about the architecture) in detail bekeken en gewoon een super koffie in een hippe tent. Daarnaast ook nog even bij de World Triathlon gekeken, ze zwommen zowat langs de boot, wat een afstanden!


’s Nachts barstte het los met regen en wind. En vrijdag gingen we naar Jackson Yacht Club om de mast eraf te halen. Ze hadden regen op gegeven, daar hadden we ons op voorbereid, maar gelukkig viel dat allemaal die nacht. De dinghy stond half vol! Bij de Jackson Yacht Club ging Dale ons helpen. Het ging allemaal super en we hebben meer tijd verkletst met iedereen daar, dan dat het duurde. Inmiddels worden we er een soort van handig in ofzo.


Met de mast weer plat op het dek, kunnen we het volgende stuk in. Dag meren, hallo rivieren!

We bleven nog heel even op het meer, want we gaan weer terug naar Chicago. Nog even voor anker bij Olive Park en de volgende dag, zaterdag, de Chicago River op, nu echt de meren af, via onze eerste sluis. Deze sluis brengt ons in het hart van Chicago en we varen er zo dwars doorheen! Zo gaaf!! Het deed ons een beetje aan Utrecht denken en toch ook weer niet, want daar zijn de bruggen nog lager, nog kleiner en is het gewoon gezelliger met die terrasjes, maar dat neemt niet weg, dat we genoten! Leuk om zo de prachtige gebouwen van een andere kant te zien en onder (40 bruggen over een afstand van 5 mijl) door!


Wij vliegen door de stad! Wat inderdaad wel zo is, maar deze berekening komt door het af en toe wegvallen van de GPS. Wel grappig, dit is echt ons snelheidsrecord tot nu toe en ik heb het op foto! ;-)


Eenmaal weg uit de binnenstad wordt het beeld toch wel anders. In de stad zagen we al veel zwervers en langs het water bivakkeren er verschillende in tentjes tussen de bossen. Verder stinkt het er continu, naar riolering, metaal of chemie. Het is wel leuk hoor, je ziet de gebouwen, later de industrie. Maar zeker het eerste stuk aan het einde van de stad en het begin van de rivier is, sorry, een gore bende! We varen langs stukken, waarbij onze sloperijen langs het water nog heilig zijn, en dan zijn het hier geen sloperijen...


We schieten lekker op, want de stroom helpt ons aardig. Er varen heel veel duwbakken op de rivier. We zien er vandaag niet heel veel varen, maar passeren er aardig wat die geparkeerd liggen langs de kant. Sommige duwboten, om over de bakken nog maar niet te spreken, zien er vreselijk uit. Om in dezelfde lijn te blijven...bij ons op de schroot zien ze er nog beter uit! Er zijn er ook, dat valt dan natuurlijk weer op, die er heel goed uitzien. Hetzelfde geldt voor de industrie. We zien wat bedrijven, bij ons zouden die moeten sluiten. En dan varen we langs tanks van BP, alles goed verzorgd en netjes. Wat een verschil!


We passeren ook een elektrische barrière voor vissen die niet in de meren thuishoren. Zoals de Asian Karper. In het water hebben ze twee heftige stroomkabels gegooid en dit moet de vissen tegenhouden. Een soort van schokdraad, maar dan onderwater.

De tweede sluis is Lockport. We zakken zo’n 12 meter. Mooie grote sluis (30x180 meter), met een drijvende bolder, waaraan we ‘vast’ kunnen maken en dus niet zo op onze touwen hoeven te letten. Super! Kort na de sluis meren we af aan een muurtje bij een park in Joliet.


geen reacties  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.