Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« In Holland staat een … | Home | Daar zit een luchtje … »

Einde Great Lakes, nieuwe fase: in Chicago

Woensdag 16 september 2015 @ 21:21 Na het schattige plaatsje St. Joseph kwamen we bij onze laatste stop op de Lakes, Michigan City in de staat Indiana.

Zoals op de meeste plekken langs de oostkust van Lake Michigan waren ook hier weer zandduinen en een strandje. En nu zelfs meteen naast de haven. Lekker dus weer even met onze voeten in het zand! Hoe je dat ook kunt missen!


Het waait deze dagen aardig en de nacht en ochtend temperatuur is rond de 8 graden, voor mijn gevoel vriest het! ;-) Op maandag voeren we naar Chicago, een prachtige dag en iets warmer. In Michigan City zagen we de skyline al. Chicago is weer een grote stad, 2,7 miljoen inwoners. De skyline is indrukwekkend, maar niet zoals New York City.


We ankeren bij Olive Park. Een prachtig stukje voor de grote wolkenkrabbers. Je zou het niet verwachten, maar in Chicago stond de eerste wolkenkrabber ter wereld. Mid 1800 brandde een groot deel van de stad af, waarschijnlijk omdat een koe een lantaarn omtrapte (?!) en toen werd er geredeneerd dat het beter was om meer staal en steen te gebruiken dan alleen maar hout. Dûh! En vanaf toen zijn de architecten los gegaan in de stad. Dat is ook duidelijk te zien. Het heeft bijzondere gebouwen en de vibe is heerlijk. Het is een beetje excentriek, veel jonge mensen zie je en ook her en der wat sjabbie daklozen.

Maandag halen we meteen ook de zeilen eraf en maken ook zo ook klaar voor de volgende fase. De mast moet weer naar beneden voor de rivieren naar Mobile.

Dinsdag verhuizen we naar een mooring in Monroe Harbor. We worden super hartelijk ontvangen door Mike en Jim! Daarna verslijten we weer wat cm slipperzool terwijl we de stad doorkruisen. Aan het einde van de dag stoppen we nog even bij Mariano's, een super supermarkt! Jim zei al, "als ze het er niet hebben, dan heb je het niet nodig!" En dat snappen we! En ook voor mij is er veel vegan en glutenvrij, waardoor ik 's avonds ook weer eens heerlijk aan de pizza zit!

En vanochtend zijn we eerst naar het vliegveld gegaan. Downtown rijdt de metro bovengronds en dat wisselt af buiten het centrum. Bij het vliegveld troffen we een super aardige man van Homeland security. Onze stempel (om in de US te zijn) loopt af begin december. We moeten nog aardig wat mijlen naar beneden en maakten ons een beetje zorgen of we dat voor december gaan halen. Ook met het oog op het orkaanseizoen wat daar dan heerst. We wilden dus graag verlening, al was het maar een maandje. Dat was onmogelijk, maar na uitleggen van onze situatie kon deze man wel een nieuwe stempel zetten. Drie maanden is normaal, maar daar schieten we weinig mee op, dus kregen we weer 6 maanden. Super! We zijn er erg blij mee, geeft ons aardig wat rust om naar beneden te zakken en eventueel in de Golf van Mexico nog wat langs de kust van Amerika te cruisen. We mogen nu hier tot mid maart blijven.

Eenmaal weer downtown hebben we weer wat rond gelopen en de gebouwen bewonderd. Ook zijn we de Navy Pier opgelopen. Niet heel bijzonder, maar weer een aardige tippel voor vandaag. Meer foto’s volgen, die zitten nog op de camera. Morgen nog een dagje Chicago!!!

twee reacties

Ben echt wel jaloers hoor!
gerard smit () (URL) - Donderdag 17 september 2015 @ 10:18

Mmmmmmm tot eind maart, wellicht gaan we elkaar dan nog treffen…... Zou toch wel heel bijzonder zijn!!!
Brigit & Rene () - Zondag 20 september 2015 @ 18:13  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.