Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Wapperen | Home | Einde Great Lakes, ni… »

In Holland staat een huis

Zaterdag 12 september 2015 @ 00:41 Hele grote huizen zelfs! Drie keer raden waar wij zijn.in Holland! Holland in Michigan, Amerika, dan he. Wees gerust, we hadden niet stiekem aan gekomen, jullie hadden het geweten!
.
Met het aanlopen bij Ludington hoorde we over de radio dat stoomschip Badger het kanaal in kwam. Stoomschip? Eenmaal voor anker in Ludington zagen we het al. Dikke zwarte rook kwam uit de schoorsteen (en de zijkant?)! Wat blijkt? Hier in Ludington vaart het laatste (gelukkig!) stoomschip van Amerika nog als veerpont. Deze 410 ft dame wordt dus nog echt gevoed met kolen. Met alle respect, ze ziet er inderdaad oud en zwart uit. Verder heeft ze geprobeerd, en tot zekere hoogte is dat gelukt, de stijl van de Titanic te evenaren. Ze maakt ook een grand entree, want het anker wordt vrij van te voren gedropt, waarna ze een 'elegante'swing rond maakt om achteruit aan de steiger te gaan liggen. Heel grappig!!
.
Na een kwikstop in Ludington, kwamen we na een koele regenachtige dag in Muskegon aan. Nog steeds is het een duinenkust. Prachtig gezicht! En deze kust is super. Er zijn verschillende inlandse meertjes. Sommige hebben een natuurlijke doorgang naar Lake Michigan, bij anderen is dat gemaakt. Na twee breakwaters kom je via een smal kanaaltje in een binnenmeer dus. Hierdoor is het een super watersport gebied, want het is beschermd bij alle winden.
.
Aan Muskegon grenst een groot state park met wandelpaden door de duinen. Een prachtig gebied en de lucht zag er dreigend uit, maar we hebben het zonder regen kunnen doorkruisen! Zowieso lagen we schitterend geankerd voor de duinen!
.
En nu, na Muskegon, weet ik zeker dat de nationale sport (mits je over een sport kunt spreken;-)) toch echt vissen is. Tjeetje!! Heel de dag door, en dan met name 's avonds en vanochtend, was het een drukte van jewelste voor de ingang van het kanaaltje naar Lake Michigan. Vanochtend telde ik wel 50 bootjes. Van die snelle, lage, platte aluminium dingen, vette buitenboordmotor en elektrisch motortje, met voor en achter een hoge stoel (waar ze in gaan zitten om te vissen, ziet er inderdaad belachelijk uit!) en verder zit er een koelbox en fishfinder op en wappert er een arsenaal aan hengels rechts en links. Het was vanochtend slalommend tussendoor, want alles lag voor anker. Gelukkig konden we de lijnen ook ontwijken.
.
Vandaag is het koud! Gisteren was al niet heel warm, maar op het water kwam de thermometer binnen niet boven de 20 graden uit. En het windje dat er stond was echt snijdend koud. En zo zit je dus de ene dag met je muts op en de andere dag (twee dagen geleden) loop je door het plaatsje in je korte broek. Lijkt Nederland wel!
.
Vandaar dat het toepasselijk was dat we vanmiddag in Holland aankwamen. En wat viel als eerste op? Niet de NL'se vlag, maar onder de Amerikaanse vlag wapperde, bij een enorm huis, de Friese vlag! Jawel!! We hebben nog gezwaaid, maar niemand gezien. Haha!
-----
At 11-9-2015 16:47 (utc) our position was 42°46.22'N 086°12.15'W

geen reacties  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.