Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Vroege kerst | Home | Wapperen »

Jarig, Mackinac Island en praatjes maken

Dinsdag 01 september 2015 @ 12:09 Vandaag hebben we een feestdag, want Etienne is jarig!! Dat geeft ook altijd weer even stof tot terugkijken…. Het eerste jaar vierden we zijn verjaardag in Cadiz, Portugal, samen met Blue Spirit, Liberty en de Tin Hau. Wat lijkt dat lang geleden!! Het jaar erna was in Curacao, toen Bora Bora, Indonesie en vorig jaar Madagascar. Grappig!

Gisteren hebben we ons ondergedompeld in het toeristisch gebeuren hier op Mackinac Island. Het is heel grappig, want langs de hoofdstraat wisselen de toeristische winkeltjes af met de zoete geuren van de fudge! Heerlijk! Daarnaast zijn het hier hoofdzakelijk fietsen en paarden. Er mogen geen auto’s op het eiland dus je kunt je met de benenwagen, fiets of paard verplaatsen. Alleen de brandweer en ambulance hebben een auto.


Er zijn 600 paarden op het eiland. Een ras wat afstamt van onze Hollandse (werk)paarden, vertelde een stalknecht ons uitgebreid, toen we bij de stallen van het Grand Hotel rondkeken. Het zijn schitterende paarden, prachtig groot met sterke benen. En hoeveel mensen wonen er vast op het eiland? Ook zo’n 600! Maar op mooie zomerse dagen loopt dit al snel op in de duizenden. We zien ook de ferries af en aan varen.

In de middag is het inderdaad druk in de hoofdstraat, maar het is er niet te. Nu is het ook geen weekend, dat scheelt vast. Mackinac Island heeft veel te bieden; fort, koloniale gebouwen, fietsroutes, wandelpaden, langlaufpaden (;-)), theater, tuinen, vlindertuin en golfbanen. De route rond het eiland is 8,2 mijl. Wij hebben wat van links naar rechts gelopen en de Wigwam trail gedaan, dwars door de mooie bossen!


Daarnaast hebben we veel praatjes gemaakt. De locals zijn echt super vriendelijk, praten graag over het eiland, zijn er echt super trots op en zijn ook nieuwsgierig naar jou. Dat zijn toch altijd wel hele leuke dingen, dat je de tijd voor elkaar neemt om te kletsen. Zo ook met Marc. We liepen een piepkleine bakkerij in, de appelflappen lagen te lonken in de vitrine. Bakker Marc maakte meteen een uitgebreid praatje en ons oog viel al snel op een 10 euro billet, schitterend ingelijst aan de muur. Blijkbaar had een NL’er geen geld bij, nam de bon mee naar huis en stuurde later het bonnetje met de 10 euro terug! Schitterend! Sinds deze bakker verhuist is naar een kleinere locatie heeft hij de kleinste bakkerij ter wereld. Tenminste volgens hem en alle gasten die hem hebben bezocht. Zijn buurman Eric is een brandweerman en we hebben met hem uitgebreid gekletst over hoe dat gaat in de winter enzo.


www.marcsdoubleoven.com


Vandaag gaan we weer eerst lekker koffie drinken en internetten, daarna weer een loopje richting de grotten. We vermaken ons hier wel en genieten nog even van de drukte (en de ijsjes).


vier reacties

... hartelijk gefeliciteerd … en genieten maar !
Arie Groeneweg () - Dinsdag 01 september 2015 @ 15:55

Van harte gefeliciteerd, maak er een mooie dag van!
René () (URL) - Dinsdag 01 september 2015 @ 16:42

Dagje te kaat ,maar toch van harte gefeliciteerd.
gerard smit () (URL) - Woensdag 02 september 2015 @ 05:44

Etienne, gefeliciteerd met je verjaardag. Nog een fijne dag.
René en Git - Woensdag 02 september 2015 @ 11:39  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.