Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Iets minder remote | Home | Jarig, Mackinac Islan… »

Vroege kerst

Zondag 30 augustus 2015 @ 22:03 Het weer met de seizoenen bepalen waar we zijn of niet zijn. Zo is het nu eenmaal. En hierdoor kunnen we op sommige plekken helaas niet langer zijn dan we zouden willen en op andere plekken moeten we juist onze tijd 'doden'.
.
We zijn hier op het juiste moment voor ons huidige vervoersmiddel. Het North Channel in het zuidwesten van Ontario, Canada, tijdens de zomer met de boot. Want, in de winter vriest het hier helemaal dicht! Dan zijn er zogenaamde Ice Bridges, ijsbruggen, waarover je met een sneeuwscooter van het ene eiland naar het ander eiland kunt rijden. Op sommige plekken kan het zelfs met vrachtwagens! Heel surrealistisch!
.
Gisteren gingen we weer in Amerika inchecken op Drummond Island. Een schitterende omgeving! Volgens Etienne slaat mijn fantasie deze dagen geregeld op hol, maar ik vond alles zo uit een film komen; het marinegebouwtje had de stijl van een blokhut, een grote bijl hing er op de gevel en de enorme kerstbomen op de achtergrond voeden de sfeer nog meer. Even later landde de eigenaar van John Deere met z'n watervliegtuig achter dit gebouwtje en was mijn beeld compleet. ;-)
.
De man van customs and bordercontrol vertelde uitgebreid op onze vraag naar de Ice Bridge. Vanaf de vlagenstok, ongeveer aan het einde van ons dock, vegen ze in de winter het ijs schoon en baken door kerstbomen de weg op het ijs af richting Canada. Van eiland naar eiland kunnen de sneeuwscooters dan trekken en eventueel overnachten in cottages op de verschillende plekjes. Vertel nou zelf, dan krijg je toch een levendig beeld in je hoofd!?!
.
Na ons inklaren gingen we een paar mijl verder naar een natuurpark, een kommetje in Harbor Eiland. Omgeven door enorme kerstbomen en een enkele loofboom, die inmiddels al voorzichtig zijn herfst kleuren toont, lagen wij in een van de meest mooiste plekjes op de wereld. Met chocomelk en een dikke trui bespraken we de 'ijsweg' en vroegen ons af of ze ook nog lichtjes in de bomen zouden doen?
.
Het is de laatste dagen, om in de sfeer te blijven, ook niet heel warm. We hebben zelfs de kachel 's ochtends aan gehad en we lopen in spijkerbroeken met een trui. Als er wind staat op het water is het helemaal fris! Gisteren viel het met de kou mee, maar het goot. Het zicht was hierdoor ook erg slecht, dus zijn we maar een dagje blijven liggen.
.
Om in de stijl van de fantasie te blijven heb ik gisteren koekjes gebakken en hebben we een kerstfilm (jawel!) gekeken. ;-)
.
Vanochtend heel vroeg was het helemaal mooi! De zon kwam heel langzaam naar boven gekropen en voor ons stond de (volle) maan nog aan de blauwe hemel. Het was windstil, met lage mist. Schitterend!! De mist werd wel steeds dikker en even later voeren we een hele kleine stille wereld in. Het enige wat we zagen waren onze eigen gemaakte rimpels in het water. Af en toe doemde er een vissersboot recht voor of naast ons op, waardoor ons hart wat harder ging. Het was echt slecht zicht! Even werd het beter, rond het middaguur, maar later werd het weer mistig.
.
We hebben net ons anker laten vallen in de baai van Mackinac Island (Michigan, US). Wat een contrast met vanochtend! Er mogen geen auto's op het eiland, maar verder is het super super toeristisch! Morgen ons daar maar eens in onderdompelen...weer iets anders!
-----
At 30-8-2015 19:25 (utc) our position was 45°50.90'N 084°36.75'W

geen reacties  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.