Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Blijf mooi, gezellig,… | Home | Vroege kerst »

Iets minder remote

Dinsdag 25 augustus 2015 @ 16:01 Na het Alexander Channel hadden we een schitterende dag en zijn we meteen een aardig stuk verder gegaan. Op het vaste land zagen we de Killarny bergen komen, een prachtig uitzicht weer en verder in het westen van Georgian Bay ligt Manitoulin eiland. Vanaf hier gaat Georgian Bay over in het North Channel. Het wordt nog meer remote, nog verder weg van alles.


Manitoulin Island betekent ‘geest’in de Ojibwe taal, de taal van de indianen en voor hen is het ook een magisch eiland. Het is het grootste eiland in zoet water van de wereld en het is een mooi eiland. Er is een smalle doorgang tussen het vaste land (of eigenlijk is het eerst nog een eiland en dan het vaste land ofzo) en Manitoulin Island. Een enorme ‘swing bridge’ moet open voor je. Eindelijk zagen we hier ook wat andere zeilboten, al ging ieder een andere kant op.


Wij gingen naar Kagawong, een klein plaatsje in een diepe baai. Een grappig plekje. De naam betekent in het Ojibwe; ‘waar mist ontstaat door het vallende water’. Gelukkig hadden wij geen mist en we gingen voor anker, terwijl het kleine haventje bijna op het strand lag. Vroeger was het industrieel hier met allerlei watermolens, maar daar is nu echt niets meer van te zien. Het is een heel klein toeristisch plekje, met name om de watervallen. Deze zijn inderdaad schitterend! Het is ook een welkome ‘afkoelplek’ dus een foto met alleen de falls was niet mogelijk. ;-)Het is de laatste dagen wat minder weer, koud(er) en regen. Helaas. Maar tussen de buien door kunnen we dus wel wat doen, zoals naar de falls en tijdens het zeilen (meer motorzeilen) valt het gelukkig ook nog wel mee met de buien. We zitten alleen aardig aangekleed, want het is een snijdend windje.

Na Kagawong dropten we gisteren ons anker in Gore Bay. Ze zijn een breakwater aan het maken en daarachter kunnen we hopelijk beschut liggen voor de komende noordenwind. Tussen de buien door zijn we naar de kant gegaan en wat rondgelopen. Het zijn weer hele andere plaatsjes. Grappig dat dat toch zo zichtbaar is. Hier is ook ver van alles af, maar ze hebben weer wel internet bij een hip koffietentje! Dus tijdens de lekkere koffie kunnen we weer eens contact maken met de bewoonde wereld.


Nog even een gezellige foto van onze tijd bij Peggy & David op Edge Island


geen reacties  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.