Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Nog meer en heel veel… | Home | Lake Erie »

Canal Days

Zondag 02 augustus 2015 @ 00:38 Donderdag kregen we bezoek van de kustwacht en waterpolitie. De man die aan boord stapte was ook een fervente zeiler uit Frankrijk, die al tig jaren in Canada woont. Hij heeft z’n boot nog in de Middellandse Zee en herkende onze vlag. Hij gaf dan ook meteen te kennen dat er buiten op het meer veel wind stond en er niemand was en ze daarom in de haven kwamen kijken en bovenal dat hij gewoon gezellig met ons wilde kletsen. Prima! Het was ook een erg leuk gesprek en bij weggaan kregen we nog twee drijvende sleutelhangers met hun nummer. Altijd handig! ;-)

Vrijdag ochtend is er in Port Colborne altijd de farmersmarket, een markt met groente en fruit van de locale boeren en eigen gebakken taarten, zelfgemaakte soepen enz. Het was een prachtige markt, met echt schitterende groente en fruit. Het is hier de tijd van de pruimen en perziken, geloof ik. Ook zijn er nog zwarte besjes en aardbeien al lopen die wel op hun einde. Heerlijk al dat verse, biologische spul!

’s Middags zijn we langs het Welland Kanaal gaan lopen. Een heerlijk ijsje gegeten en een groot schip onder de prachtige hefbrug door zien gaan. Verder waren er al heel wat kraampjes opgezet voor de Canal dagen dit weekend. Het was ook nog niet druk, dus we hebben heel wat praatjes rechts en links kunnen maken. Super leuk!!


Onder andere met een Belg die heerlijke dingen met Belgische chocolade maakt. Etienne heeft gesmuld van een brownie. Verder een leuk gesprek met een familie die prachtige houten stoelen verkoopt voor buiten. We hadden ze al op veel plekken gezien hier en ze zitten ook heerlijk. Verder een interessant gesprek met de plaatselijke ‘KNRM’.


Zaterdagochtend zagen we al vroeg de enorme vliegers boven de haven hangen. Vandaag was er een vliegershow, wedstrijd, dans en gevecht. En als je het dan over vliegers hebt, dan heb je die waar wij vroeger mee vliegerden, maar ook hele dieren! Geweldig!!


’s Middags zijn we weer het dorpje ingelopen. Het was gezellig druk, maar de 200.000 man die ze verwachten, misschien dat die zondag nog komen. Maar doordat het niet mega druk was, kon je nog wel overal kijken. En zo zagen we de grote politieboot langs de kade liggen, om te bezoeken. Daar zagen we onze ‘kennissen’ van donderdag al meteen en zij vonden het geweldig dat wij nu ‘hun’ boot kwamen bekijken. Het is een Damen-ontwerp. Niet in NL gebouwd, maar in Canada omdat ze zelf alles in eigen land wilde houden. Is wat voor te zeggen, maar we zagen al meteen dat de NL’se degelijkheid van bouwen ver te zoeken was. De mannen zitten er 14 dagen op en patrouilleren de meren. Onze Franse kustwachtvriend vertelde nog dat ze gisteren op zoek waren naar ons, want hij wilde weten wanneer wij in het noordkanaal bij Georgian Bay zijn…na ons gesprek donderdag had hij meteen een zeilboot gehuurd om daar te gaan zeilen! Haha!!!!


Verder gewoon lekker wat rondgelopen en mensen gekeken. Nog met Nederlanders gesproken die hier ook al 40 jaar wonen. Tja, dat zijn er veel hier. Ze hebben hier in Port Colborne ook de traditie dat de Kerstman op 5 december met een boot aan komt. Wie zou dat idee hebben geopperd?

In de haven is het een drukte van jewelste! De boaters trekken zich niets aan van de enkele bui met of zonder onweer en het is een enorm feest met harde muziek. Gezellig! Wij zitten lekker uit de wind, filmpje kijken en een pizza op te knabbelen. Misschien straks nog even naar de verlichte vliegers kijken, maar dan moet het weer wel rustiger worden.

geen reacties  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.