Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Verder op het Erie ka… | Home | Een nieuw hoofdstuk i… »

Geen sluizen, maar bruggen

Woensdag 22 juli 2015 @ 18:54 Fairport is heel leuk. We liggen aan de ‘drukke’ kant. Drie stappen vanaf de boot loop je zo de ijsfabriek in. Er staan picknicktafels langs de kant en het is later op de dag dan ook een drukte van jewelste. De ijsfabriek doet goede zaken en je ziet kinderen en volwassenen met enorme toeters naar buiten komen. Het is ontzettend leuk mensen kijken, zoals wij voor hen een bezienswaardigheid zijn. Tot laat in de avond is het druk en hebben we aanspraak.

In het plaatsje struinen we wat rond en bekijken de mooie gebouwen en een leuke giftshop. We liggen in Fairport voor een hefbrug. Deze brug heeft een vermelding in het Guinness book of Records, want geen twee hoeken aan deze brug zijn hetzelfde en er zijn ook geen rechte hoeken. Hij gaat het kanaal over onder een hoek van 32 graden en hij heeft een horizontale schuinte van 5,5 graad. Als hij omhoog gaat blijft hij deze hoek houden. De Amerikanen noemen het een ‘engineering wonder’! Zoals ze voor heel veel dingen een mooie spannende en spectaculaire uitleg hebben. ;-)


We hebben nog twee sluizen met een stijging van 50 feet in totaal. De dag begint bewolkt en de wolken laten de regen los, natuurlijk op het moment dat wij de sluizen invaren. De tweede sluis ziet er als nieuw uit, de wanden zijn nog heel en je waant je (we gaan omhoog dus de muren zijn meer dan 30 feet hoog) echt in een betonnen bak. Het stuk hierna is bijzonder. Het is een vlak stuk en het duurt een aantal dagen eer we weer een sluis krijgen. Het is hier wel ondiep en er zijn veel waterplanten, want we zien de meter af en toe 0,7 aangeven, waar we normaal bij 1,8 al vast liggen...


Wel moeten we onder verschillende hefbruggen door. Wij stoppen dinsdag net voor de eerste (of als je Fairport meetelt, de tweede) in Spencerport. De zuidwal is te ondiep, we scratchen over wat rotsen en komen een halve meter voor de dok tot stilstand. Hmm, dat is te ver springen, dus gaan we aan de ander kant liggen. We bezoeken het Canal museum en de mevrouw daar blijft ons voeden met allerlei informatie over het plaatsje.


Er is een supermarkt dichtbij en we lopen verder wat rond. Hier kopen we een nieuwe gasfles. Hij is iets goedkoper dan wat we tot nu toe zagen, maar onze huidige fles gaat natuurlijk steeds leger worden en je aardappels rauw eten, dat willen we voorkomen. ;-)

Vanochtend (woensdag) gaan we weer verder. Het is saai varen hier. Dit gedeelte is gegraven en vrij smal. Weinig huizen, wel veel fietsers en hardlopers langs het kanaal. Je moet wel wakker blijven, want de liftbridges moeten open voor ons. De operators hebben twee bruggen en het gaat vlotjes. Vandaag waren het er maar vier. Tot de volgende sluis zijn het er 15 in totaal!


Het is vandaag maar een kort stukje naar Holley. Ook daar liggen we voor de lift bridge alleen aan het walletje. We lopen naar de waterval die prachtig in een park ligt. De omgeving is schitterend hier en we kijken zo op een vijver in een mooi park.


geen reacties  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.