Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Oswego kanaal | Home | Time flies... »

Gezellig Waupoos

Zaterdag 11 juli 2015 @ 10:29 Donderdag was inderdaad een prachtige dag om over te steken. In de ochtend een paar spetters regen en een beetje mistig. Maar bladstil! We liepen aardig door, waardoor we in het begin van de middag al aan de overkant waren.


Rick (broer van Etienne z’n vader) verwelkomde ons hartelijk! Het was heel raar, ook voor ons om nu hier echt te zijn.

We hebben meteen maar even ingecheckt. Bellen naar een nummer. Dat was even wat ‘moeilijk’ want we zijn natuurlijk een buitenlandse boot met een ander registratienummer dan ze gewend zijn, dus hij vroeg wel drie keer of ik zeker wist dat dat het registratienummer was?! Uiteindelijk kwam een paar uur later ontzettend vriendelijke jongens onze paspoorten stempelen. Zij waren net met de wacht begonnen en konden meteen een uur rijden, speciaal voor ons hier naar Waupoos! Ze waren helemaal verbaasd dat wij helemaal hierheen waren gekomen en later grapten ze dat ze “voor die crazy NL’ers alleen een uur hadden moeten rijden helemaal hierheen.”

Later kwam ook Anneke en we hebben meteen gezellig koffiegedronken, met stroopwafels! Rick en Anneke wonen nu op hun boot hier in de marine. Het is echt een prachtige motorboot, met een ruimte!!


Waupoos is een leuke, gezellige en knusse haven. Aan het einde van de dag namen Rick en Anneke ons mee naar de Barley Bar in Picton. Een prachtig oude bar met heerlijk eten! Ze hadden er ook een enorme glutenvrije keuze! Het was echt super gezellig en lekker. Het was al snel laat en dat maakt voor ons niet uit, maar Rick en Anneke moeten weer vroeg werken...


Vrijdag hebben we lekker rustig aan gedaan. Een wasje gedraaid, de snor van de boot gehaald (jawel) en de romp schoongemaakt. De laatste dag in Oswego was er heel veel eiwit (schuim) in het kanaal en dat hoopte op tussen de boot en de kant, waardoor het een vettige laag op de romp achterliet. Verder hebben we vooral veel gekletst. We zijn een soort van bezienswaardigheid en bijna bekendheid hier. De meeste boters hier hebben misschien een stukje van de Great Loop (zo heet het wat wij dit jaar gaan doen) al gedaan of willen het gaan doen. Dat wij dan een nog grotere ‘loop’ rond de wereld hebben gemaakt is helemaal uniek.


Aan het einde van de middag zijn we met Anneke in de omgeving gaan rijden. Het is hier echt prachtig!! Onze eerste stop was de ‘Cheese Factory’, waar ze overheerlijke ijs hebben. Daarna verder gereden en hun huis bezocht. Een prachtig huis op een schitterende locatie. Nog even door gereden en uiteindelijk in Picton een paar boodschapjes gedaan.


Wat echt Canadees is, is Maple Syrup. Ze hangen bakjes aan de bomen en vangen zo de siroop op. Het blad in de vlag is van de maple tree.


We hadden Rick en Anneke uitgenodigd om te komen eten, nasi met pindasaus. ;-) Maar voordat ik kon gaan beginnen... Bodilla was aangekomen en we lagen inmiddels met de boot in een box en hadden buren gekregen. Dus ik moest haasten. Haha! Maar het was super gezellig.

geen reacties  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.