Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Vreemde eend | Home | Stukje verder »

Veel zien en BBQ

Zondag 05 juli 2015 @ 17:21 Vrijdag zijn we in Sylvan Beach blijven liggen. Het is een leuk vakantiedorpje. Omdat het natuurlijk (vakantie)weekend was, was het een komen en gaan van boten het meer op en af. We hebben wat variaties gezien, in boten en mensen! Ze hebben hier een bepaalde boot die super voor de kanalen is. Een of twee drijvers (af en toe nodig voor de hoeveelheid en grootte van de mensen) en daarop een rechte bak met banken of banken en fauteuils. Een zonnetent of parasol erboven en een stuur. Op zich hartstikke leuk om met vrienden lekker het water op te gaan, maar ik vind ‘onze’ sloepen er toch stukken beter uit zien. Ik vind het net van die ‘drijvende jacuzzi’s’ maar dan zonder water erin.


Sylvan beach rondgelopen, naar het strand, de locale handwerkmarkt en wat ‘shops’ bekeken. En natuurlijk in het amusementpark rondgedwaald. Het is echt heel grappig, want het heeft al de dingen uit zo’n park van de jaren ’50. Helaas is veel vergane glorie en had het een en ander wel een wat sprankelder likje verf kunnen gebruiken. Maar heel leuk en natuurlijk hebben we ook een paar kwartjes verspeeld. ;-) Verder gewoon genoten van wat er allemaal te zien is.


Zaterdag zijn we het Oneinda meer overgestoken. Het is 4 juli, dé feestdag in Amerika. Er is op verschillende dagen vuurwerk en wat parades in de grote steden. Verder komen mensen samen om te bbq’en en zie je nog meer vlaggen en doeken.

Het Oneinda meer is zo’n 17 mijl. Het was lekker rustig en we hadden wat wind van achteren. ’s Ochtends viel er nog wel een buitje, maar later werd het super weer en warm. In Brewerton zijn langs het kantje gaan liggen van het kanaal. Er zijn op heel veel plekken aanmeerstukken waar je 48 uur gratis mag liggen. Dat is soms op schitterende plekken, bij parkjes met bankjes en grillen, bij de sluizen in de bossen of soms ‘midden’ in het dorpje. In Sylvan Beach was het kantje aardig vol met locals die vanuit de haven aan de overkant, hier waren gaan liggen. Jammer, want zo is er weinig plek voor ‘ons’. Al is het toch heel rustig met boten die echt het kanaal doorgaan. Zeker omdat de sluizen verder dicht zijn, hadden we verwacht dat het super druk was.


In Brewerton is het nog rustiger. Het was druk de dag ervoor omdat ze toen de 4th of July vuurwerk hadden, maar eer wij goed en wel liggen, zijn we bijna de enige! We verkennen de omgeving, maar er is weinig te beleven. Later op de dag zitten we aan boord en komt een man een praatje maken. Hij is de hond van z’n dochter, die hier aan de waterkant woont aan het uitlaten en hij vraagt waar we vandaan komen. Als hij hoort uit NL is het ijs gebroken. Zij hebben hele goede vrienden uit Dordrecht, waar ze afgelopen september ook zijn geweest! Heel grappig!

Even later komt Tom terug met Diane en vraagt of we mee willen naar de supermarkt. We hadden eerder gevraagd of er ergens eentje was, vandaar. Wij gaan mee en ze brengen ons naar een schitterend exemplaar! Walmart is er niets bij! Ik moet me inhouden en bedenken dat ik niet voor een maand hoef in te slaan. ;-) Tom en Diane nodigen ons uit voor de BBQ bij hen thuis. Het wordt een ongelooflijk gezellige (late) avond! We kletsen over van alles! Het is heel leuk zo een uitgebreider beeld van Amerika te krijgen.


Vandaag is het weer schitterend weer. We doen lekker lui en rustig aan en ik leef me uit met wat schuursponzen en reorganiseer de boot. Het weer is hier erg wisselend. ’s Ochtends en ’s avonds en op dagen met regen is het koud (volgens onze begrippen) en dus zijn de warme kleren weer overal vandaan getrokken. Maar als ’s middags dan de zon komt of het is een zonnige dag, dan wordt het weer tegen de dertig graden en kan je spijkerbroek en trui weer vervangen worden door een korte broek. Daarnaast is het lekker relaxt varen en gaan we niet echt schuin. De waterkoker staat dan ook ergens, boeken kunnen blijven liggen, de grote houten lachende Boeddha staat weer op het kantje van de kussens en alles kan overal gewoon blijven staan. Met andere woorden, alles ligt dus nu overhoop en door elkaar. Tijd om het een en ander weer even een plekje te geven dus...

geen reacties  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.