Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Ontmast | Home | Sluizen, sluizen en s… »

De eerste sluis

Zaterdag 27 juni 2015 @ 12:24 De laatste avond in Castleton, nadat Blue Heeler ook de mast plat had, zijn we weer de locale pub, Village Inn, ingedoken voor een ‘pub-meal’.


De volgende ochtend verder. Het gaat hier al tegenstromen doordat al het water uit het Erie Canal hierheen komt.


En bij het plaatsje Troy hadden we de eerste sluis van ons kanalenavontuur. Het voelde er ‘thuis’ aan, al was de sluis niet zo handig als bij ‘ons’. Het is een smalle lange sluis. Er zijn kabels en pijpen in de muur waar je de lijnen rond kunt doen en die glijden dan mee omhoog of omlaag. Enorm handig, zou je zeggen. Alleen...deze handige dingen zitten enorm ver uit elkaar, zeker minstens 30 meter. Zodat je het niet red om voor en achter je lijn eromheen te doen! Er zouden aardig wat boten in de sluis passen, maar doordat er dus ‘geen’ punten zijn om vast te maken (ook geen bolder bovenop de sluis) zit hij met 3 boten vol. In dit geval was dat Blue Heeler, Bodilla en wij...


Dus alles om eentje in het midden. Nu hebben wij geen stevige middenbolder, dus was het met de lijnen naar voor en achter. Dat ging prima, we gingen zo’n 6 meter omhoog en dat ging vrij rustig.

Daarna waren we vrij snel op het punt waar we linksaf het Erie Canal ingaan. Het plaatsje hier heet Waterford en we zijn tegen de muur gaan liggen. Een perfect plekje langs het park. Het bezoekerscentrum heeft ons overladen met kaarten en informatie. Vandaag de permit voor het kanaal gekocht (voor 1 jaar bootlengte tot 39 foot = $75). Verder hebben ze hier wifi en heerlijke douchen. Ook een prima supermarkt en een schattig stadje.


Gisterenavond gezellig geborreld met Wayne en Ally (Blue Heeler) en Dave en Andy (Bodilla). Vandaag gaan we Waterford verder verkennen.


Ze hebben hier zelfs een drive-in pinautomaat


geen reacties  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.