Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Generator, Seaport, W… | Home | Laatste dagen NYC »

Soho, Greenwich Village, bruine kroeg, Brooklyn en Central Park

Zondag 14 juni 2015 @ 22:34 De laatste dagen doen we ook wat andere dingen dan rondlopen. ’s Ochtends als het nog rustig is en er weinig wind staat, strippen we langzaam La Luna al, want over een aantal mijlen moet de mast eraf. Het grootzeil ligt al in de bakskist, de running backstays en de babystagen zijn er ook al af. Nu zijn we langzaam de lijnen van de kuip naar de mast aan het doen. Dat scheelt ons aardig wat werk als we bij de plek zijn waar de mast naar beneden moet.

Verder lezen we ons in voor het volgende traject, internetten wat in de prachtige zalen van de bibliotheek en bekijken verder New York City.

Zo struinden we vrijdag door Soho en de naastgelegen ‘villages’. Het is een prachtig, gezellig stukje van Manhattan. Meer cosy. Nog steeds grote gebouwen, maar meer bruin steen, bijna geen wolkenkrabbers en van die prachtige ijzeren vluchttrappen aan de voorkant van de huizen. De winkels zijn aardig ‘up-class’; meubelzaken, kleding, enz. Maar een heerlijk gebied om rond te struinen. En wat grappig is, naast Soho is er Noho. Je zou verwachten niet zo’n hip gebied, maar ik zag niet heel veel verschillen.


Zo ook Greenwich Village. De straten zijn prachtig, van die mooie stenen huizen (á la de serie van Bill Crosby) en dan grote bomen aan weerszijden van de straat. Auto’s ertussen geparkeerd, een beetje als NL. ;-) En mensen lopen ook iets rustiger.


Aan het einde van de dag hadden we met Blue Heeler en Mike van Seahawk afgesproken bij Bourbon Street in Amsterdam Avenue. Een grappige bruine pub, waar het deze vrijdag erg rustig was, maar ze hebben er Happy Hour van 3 tot 5 en dat is een goede deal. Ipv 7 dollar per bier Downtown, betaal je hier er 4 voor en tijdens Happy Hour 3 en mijn tonic is gratis! Erg leuk dus en het was ook super gezellig!


En dan is het alweer weekend! Na een paar uurtjes in de bib, we hebben een heel handig programma gedownload (ActiveCaptain) voor onze trip in de rivieren en meren. Ik vind de bibliotheek echt een heerlijke sfeer hebben, maar ook het Bryant Park voor de deur. Soms drinken we eerst een koffie op een van de klapstoeltjes onder de bomen in het park. Heerlijk!

Later zijn we in de metro gestapt naar Brooklyn. Brooklyn heeft veel meer laagbouw, ook brede straten en veel groen. Verder vonden wij het niet heel bijzonder, maar het is overal zo groot, dat we misschien net in het verder stukje hebben rondgestruind.


Met de metro zit het ons de laatste dagen niet mee, we gaan aan de verkeerde kant naar beneden waardoor we alleen maar Downtown kunnen en niet Uptown. En terug naar buiten is ook geen optie, want dan moet je 20 minuten wachten eer je je kaart weer kunt gebruiken. Dus rijden we naar een groter station waar je onder de grond kun overstappen, ipv eerst naar boven te moeten. En we pakten op de terugweg de verkeerde metro. Er stopten twee letters, we moesten de ene hebben en stapten, niet kijkend in de andere. Zucht. Och, het is wel grappig, er is genoeg te zien in de metro, daarbuiten niet, want je zit onder de grond en in Brooklyn kregen we zelfs een uitvoering van een groepje jongeren die paaldansend, rappend en breakdancend door het treinstel gingen. Gaaf!!!


Zondag is het altijd erg druk, eigenlijk overal en de place-to-be is Central Park. Downtown zagen we heel veel mensen met vlaggen en de straten waren afgezet. Het was Puerto Rico-day en er zo een optocht komen. Om half elf. Nou, om drie uur gingen vanuit Downtown naar Central Park, maar nog geen optocht. ;-) Central Park was inderdaad erg gezellig druk. Ze hebben aparte looppaden, fiets- en skeeler-paden en een ‘hardloop-pad’. Daarnaast kun je overal zitten en liggen, op de grasvelden, de bankjes, de grote rotspartijen. Her en der staan wat eenlingen of groepjes muziek te maken. Heel erg leuk. We zijn gaan kijken bij het Loeb Boathouse waar verschillende romantische comedies zijn opgenomen, maar het was er waanzinnig druk. Tussen de bossen is er een looppad (The Ramble) gemaakt alsof je echt aan het hiken bent, op de enorme rotspartijen kun je ook zelfs rotsklimmen, er zijn baseball en voetbalvelden, enz enz. Wij hebben aardig wat rondgelopen en daarna lekker op wat rotsen gaan zitten op een plek waar een jazzbandje speelde. Een prima lazy afsluiting van de zondag.


geen reacties  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.