Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Brooklyn Bridge, Grou… | Home | Soho, Greenwich Villa… »

Generator, Seaport, Wall street en de metro

Donderdag 11 juni 2015 @ 19:00 Onze 5e dag alweer in NY. We hebben al aardig wat van de stad gezien en het metrosysteem kennen we inmiddels ook al goed. Het is een bijzondere stad. Waar je ook heen gaat, welk wijkje, welk stukje, het is weer net wat anders en toch is er wel een overal ‘iets’. We love big cities, en na 5 dagen rond struinen zijn je benen en voeten aardig gewend, maar treedt er wel een soort van verzadiging op. Niet dat we het niet meer leuk vinden, ik heb nog een heel lijstje wat ik wil zien! Maar een hele dag rondlopen, dat doen we even niet meer...

We gaan vandaag dan ook even wat ‘moeten’ doen. Nou ja ‘moeten’. Enkele onderdelen van de generator zijn aan vervanging toe. We wilden ze eerst naar oom en tante in Canada laten verschepen, maar dat kost meer dan 100$ verzendkosten! Dus niet. Dan maar langs de dealer in Queens. Net uit de metro kwamen we langs Coffeed, een hippe koffietent. Dus lekker aan de koffie met internet. Heerlijke sfeer, dus wat langer blijven hangen dan gepland. Naast ons zaten twee meiden een les te volgen op de Mac, allebei oortjes in en verder serieus in hun book gedoken. Dat zie je wel meer rechts en links. En wat je dan ook veel ziet zijn Mac’s. Apple heeft een serieus hoog marktaandeel in de Big Apple!!

Wel, de Yamaha/Honda dealer had meer motorbikes staan (hele gave!) dan generators, maar kon de parts wel bestellen. Zo gezegd zo gedaan. Volgende week weer terug. Daarna de metro Manhatten in en eruit bij City Hall. Er waren nu wat straatartiesten bezig, het is een leuk plein hier. Eerst onze lunch opgeknabbeld en daarna verder naar het historic Seaport.


Een erg leuk stukje stad. Redelijk toeristisch, maar heel gezellig, met hippe winkels, restaurantjes en barretjes. Er zijn veel hippe stukjes rechts en links hier. De prijzen zijn dan meteen ook lekker hip, wat we soms wel jammer vinden. Het zou anders zijn als je gewoon een maandelijks inkomen hebt. Maar, NYC geeft ook wel de mogelijkheden om het cheaper, goedkoper te doen. Je haalt een koffie van een dollar bij de McD en gaat dan op een strategisch plekje buiten zitten, mensen kijken. Het wordt hier zomer en overdag is het de laatste dagen erg warm. We hebben dan ook wel lekker een ijsje genomen. ;-)


Na de Seaport zijn we de stad weer ingelopen naar Wall Street. Helaas mag je niet meer naar binnen bij de stock-market, maar de gebouwen aan de buitenkant zijn indrukwekkend. Zo ook het Federal building. Ze zijn ook wel bang voor ‘iets’ want ook hier (dat zagen we ook bij Ground Zero) liggen enorme roadblocks. Driedubbel ofzo!


Inmiddels is het alweer eind van de middag, dus op zoek naar de metro en terug naar de boot. Het metrosysteem is super hier, maar oud! De wagons zijn net oude treinen bij ons en de perrons zijn ook zeker (nog) niet gemoderniseerd. In feite functioneert alles gewoon dus zullen ze de noodzaak van moderniseren niet hebben. De noodverlichting is wel heel bizar, dat is in een balk met 6 gloeilampen en die hangen er om de paar meter. Het is een verschil met Singapore maar werkt wel net zo goed en daar gaat het om. Wij hebben een week onbeperkt reizen voor zo’n 30$ (een rit is 2,75$) dus dat is een goede deal.Als wij weer omhoog komen, staan we meteen op 79th Street. Een straat met prachtige gebouwen in het trendy Upper West Side. Nog drie blokken lopen naar het water, een rotonde oversteken, waar in het midden het dak van Boat Basin Bar is en dan zijn we er alweer. Heel erg lekker dus, we ‘wonen’ nu heerlijk centraal. Want loop je 79th street uit, dan kom je in Central Park.

Voor we naar de boot gaan kopen we bij een stalletje op straat weer bananen, 2 doosjes aardbeien en 2 doosjes blue berries. Dit voor nog geen 10$. De supermarkten zijn rond deze tijd erg druk met wachtrijen van een uur, dus zolang we niets daar perse nodig hebben, slaan wij die nog even over.

Blue Heeler heeft bij WestMarine de pilot, het boek voor het volgende traject opgehaald, Gateway Guide Great Lakes. We hebben ’s avonds dus heerlijk leesmateriaal.

geen reacties  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.