Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« China en Italy (9 jun… | Home | Generator, Seaport, W… »

Brooklyn Bridge, Ground Zero en Time Square by night

Woensdag 10 juni 2015 @ 00:00 Vandaag eerst naar de bibliotheek. We moesten wat dingen downloaden en ik wilde de website eens bijwerken. Heerlijk rustig alles bijgewerkt en geupload.

Daarna de ‘train’, zoals ze hier de metro noemen naar Brooklyn. Onze meegenomen lunch lekker opgeknabbeld in het Cadman Plaza park. En dan de brug over. De brug is erg spectaculair. De ‘swing bridge’ was klaar in 1883 en het duurde 16 jaar om te bouwen. Hij is een kilometer lang en de hoofdkabels zijn van het begin tot het eind aan elkaar verbonden en verankert in enorme grote ankerplaten die in aparte ‘gebouwtjes’ zitten. Alles is groot en zwaar, de kabels zijn enorm, de balken waar de weg op ligt zijn al 4 ton per stuk. De omgeving is ook schitterend, je kijkt zo naar Manhattan en de Manhattan bridge is ook een mooie brug.


Aan de andere kant zie je de enorme Municipal en City hall gebouwen.


Via het park en de Woolworth building liepen we naar Ground Zero. De plek waar vroeger de Twin Towers stonden. Dat het alweer bijna 14 jaar geleden is… Er zijn twee enorme (30 foot) watervallen, een vierkanten bassin waarin het water naar beneden stort en dan in het midden weer een vierkant waar het water verder in zakt. Op de randen zijn alle namen geschreven. Heel indrukwekkend! Met name de ‘Survivor tree’. De stronk van een boom is uit het as opgegraven en in een van de parken ‘verzorgd’ en groeide daar weer uit tot een boom, die in de lente overdadig bloeit. Een mooie symboliek!


In het World Finance Center hebben ze een binnentuin, de Winter Garden, maar eigenlijk is het niet meer dan een enorme hal met een glazen dak en zijkanten met daarin een rijtje palmbomen en plantenbakken. Mooi, maar meer naam dan dat het werkelijk een tuin is. ;-)


Op tijd terug op de boot, want ’s avonds hadden we met Blue Heeler afgesproken om naar Time Square te gaan. Het was er bijna net zo druk, of misschien wel drukker dan overdag! Wat een mensen, wat een drukte. Ook zijn ze de kruising aan het renoveren en die werkmannen konden op een gegeven moment bijna niet voor of achteruit door de mensenmassa. Bizar! Daarna even gezellig een Ierse pub in gedoken! Leuk, NY by night!


geen reacties  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.