Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Time Square, Rockefel… | Home | China en Italy (9 jun… »

Cruising permit over de Hudson (8 juni)

Maandag 08 juni 2015 @ 16:59 * Ik heb meerdere berichtjes geplaatst…eerst even naar beneden scrollen dus voor het oudste berichtje.

Op maandag dus weer terug naar pier 88 om het cruisingpermit te regelen. En daar aangekomen was er niemand meer! Zoveel als er gisteren van de Customs and Border protection rondliepen, zo weinig waren er nu. Zucht! De security guys zijn super behulpzaam en kende de mannen op pier 92, die we dus blijkbaar moesten hebben. Na wat heen en weer bellen kreeg ik dé persoon aan de lijn. Alles behalve vriendelijk (we hadden naar Yersey gemoeten gisteren, enz) kon ik een afspraak maken voor begin van de middag. Dus begin van de middag terug en de man was ontzettend vriendelijk (?!). Er was gisteren een boot naar Yersey gegaan en die was niet geholpen... ok, dat hielp ons. Wel, we kregen van hem een cruising permit voor een jaar en heel veel tips over de stad waar hij al tig jaar woonde. Na een uur stonden we buiten en was dus alles geregeld. Zucht! Ik kan niet zeggen wat de beste manier voor dit proces is voor degenen die na ons komen, gewoon ‘go with the flow’ blijf vriendelijk en een voorzichtig een klein beetje assertief en ik denk dat als je door de week komt, het een stuk vlotter gaat, want dan maak je een afspraak met de guy van pier 92 en die regelt alles.


We hadden maandag naar de Brooklyn bridge willen gaan, maar omdat we begin van de middag weer terug moesten zijn, zijn we maar wat gaan lopen en dichterbij gebleven. We kwamen al vrij snel weer op Time Square uit en daar koffie gedronken bij de McDonalds. NY is over het algemeen duur, je moet de plekjes weten, maar op dit soort hotspots zijn die niet echt te vinden. Bij McD is de koffie een dollar, lekker en er is internet, vinden wij een goede deal. ;-)


De NY Public Library stond op mijn lijstje en daar waren we niet ver vanaf. Bryant Park ligt voor de deur bij de bibliotheek en is een mooi park. Het is toch opmerkelijk, er is ongelooflijk veel groen in de stad, veel parkjes en aardig wat bomen hier en daar. De bibliotheek is een prachtig gebouw uit 1895!! Enorm, zoals alles hier. Enorme hallen, pilaren, trappen, rijen boeken. Geweldig!! De zalen met lange tafels zitten vol met mensen met laptops en boeken, die aan het werk of studeren zijn. Een lekkere sfeer hing er. We hebben even de updates voor de Ipad binnengehaald want het internet was super snel hier.


Daarna teruggesjokt via Hell’s Kitchen area. Een broodje gekocht voor Etienne, ik had mijn lunch bij en in Hell’s Kitchen park dat opgeknabbeld.


Nadat we onze cruisingpermit hadden zijn we maar teruggegaan naar de boot. Na een aantal dagen op zee en dan meteen lange dagen onderweg voelden we onze benen en voeten aardig. Dus maar lekker teruggelopen. Aan boord eerst gaan opruimen, alles was nog in zeilstand en lag overal. Etienne ging water halen (het water is niet heel schoon om de watermaker te gebruiken) en meteen de was er in doen. Eer het eind van de middag was, waren er drie wasjes schoon en droog en wij gedoucht! Ondertussen met andere cruisers gekletst bij het kantoor, dus een prima dagje.

Terwijl het donkerder werd, stak de wind steeds heftiger op. Het stroomt hier goed op de rivier en wanneer het wind tegen stroom is, is het erg knobbelig en houden we het maar net droog met de dinghy. Je moet ook aankomen varen en het bootje tegen de boot houden en eerst vastleggen anders gaat het mis. Wel, rond zo’n 10 uur lag de mooringboei met een geweld tegen de boot te schuren en te bonken. Ik kreeg een heel naar gevoel, dus Etienne moest gaan kijken. Niet echt iets aan de hand, de boei lag onder de boot en het was gewoon even heel heftig met stroom en wind tegen elkaar in, het was alsof we aan het varen waren. Even later was het geluid nog heftiger en gingen we nog meer tekeer. Ik dus weer zeuren en Etienne vroeg wat dan het ergste zou zijn wat er kon gebeuren. “Dat we gaan krabben!” was mijn resolute antwoord en mijn onderbuik zei hetzelfde. Etienne naar buiten en riep prompt naar binnen, “dit ga je niet geloven!” Ik was inmiddels mijn trui al uit aan het trekken en m’n sokken (het regende ook buiten) en geloofde het wel. We lagen in het midden van de Hudson aan onze mooring! Meteen motor gestart en los proberen te komen, wat bijna niet ging. Uiteindelijk moest dat natuurlijk wel en een andere mooring verderop opgepikt. Met de enorme stroom en golven in de gietende regen, was het nog een heel gedoe. Ik heb een giga blauwe plek (nou ja, hij is nu nog rood, groen en zwart) aan de binnenkant van mijn arm. En goh, dan ga je rustig naar bed...het ankeralarm dus maar aangezet en uiteindelijk toch heerlijk geslapen.

een reactie

Mooie fotos en knap gedaan jlullie tweeen op eigen kiel in New york
Groetjes vanaf de Aquaholic. Rein en Marian
Marian mutsaars () - Zaterdag 13 juni 2015 @ 00:07  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.