Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Action Hero in New Yo… | Home | Cruising permit over … »

Time Square, Rockefeller, Hell’s Kitchen, Lincoln Center en Broadway (7 juni)

Zondag 07 juni 2015 @ 16:52 * Ik heb meerdere berichtjes geplaatst...eerst even naar beneden scrollen dus voor het oudste berichtje.

Zondag alweer vroeg door Riverside Park naar Pier 88. Het is zondag en mooi weer, dus het was super druk in het park! Bij de pieren lagen inderdaad een aantal cruiseschepen en het was een gekkenhuis! De Customs en Border Control-guys deden aanvankelijk erg moeilijk om ons in te checken. Later leerden we dat dat gewoon hun werk is, ook voor yachties, maar op dat moment kwamen er meer woorden uit dat we eerst een cruising permit hadden moeten regelen, een nummer hadden moeten bellen en vooral niet daar mochten zijn, want we waren nog niet legaal in het land. In het weekend moet je naar New Yersey (aan de overkant van het water, maar erg ver weg) om een cruising permit te halen. Had je na een telefoontje als eerste moeten regelen, hoe dat dan zit met illegaal in het land? We hebben niet te veel gezegd alleen dat we probeerden te bellen, tig nummers, niemand opnamen en we weten dat we binnen 24 uur ingecheckt moeten zijn. Na veel vijven en zessen gaven zij ons de stempels in het paspoort, maar we moesten daarna naar New Yersey. Aangegeven dat dat te ver was en met de taxi te duur voor ons en of we dat niet op maandag gewoon konden regelen. Hij ging bellen en ja dat was ok.

Dus zijn we de stad ingelopen. Tjeetje, wat moet ik zeggen, waar moet ik beginnen?! Wat een stad! Het is een enorm afwisselend beeld, naast de grote glazen wolkenkrabber staat een (kleiner) ouder gebouw met ornamenten. Door het Theater District, met heel veel...theaters! De meest prachtige gevels en gebouwen, alles komt zo uit de film.


Via Hell’s Kitchen Flea Market door het district waar Hell’s Kitchen is opgenomen. We lieten ons leiden door mooie gebouwen en gezellige straten. Mensen kijken, met een lekkere kop koffie is toch wel heel leuk hier! En via nog meer theaters stonden we ineens op Time Square! Wow! Wat een kakofonie van geluiden, beeld, geuren en nog veel meer. Ik was mezelf meteen kwijt!


Het is ook hier zoals in de film en enorm druk. De auto’s rijden over Broadway, of eigenlijk de gele taxi’s, want die domineren duidelijk het straatbeeld. Sponsbob, (bijna) naakte NY-babes, naked Cowboy, Pooh, Grover en weet ik wie allemaal nog meer kwamen we tegen. Daarnaast verkopers van kaartjes voor theaters, voor open bussen, voor tourbussen en nog veel meer. En veel mensen, mensen en mensen. We hoorden alle talen, we zagen alle mogelijke variaties van kleding, van ras, van combi’s. Heel grappig en daarboven flitsen alle enorme screens de meest fancy en schreeuwerige reclames. Kermis!!


Al eerder waren we gestopt bij een enorme electronica zaak en als ik ‘enorm’ zeg als we hier zijn, nou dan is het enorm. Het is gewoon tig keer BCD of een andere grote zaak in NL. Alles van welk merk camera hadden ze hier, alle toestellen, alle lenzen, dan alle statieven, alle koppen, alle filters, alle tassen, alles voor studiofotografie, gewoon alles. En dan is dat alleen de fotoafdeling, er is ook een afdeling voor computers, printers, speakers, enz. Het enige wat ze niet hadden was autoradio’s, dus ondertussen sightseeing en de hotspots bezoeken liepen we naar een andere aanbevolen zaak. Uiteindelijk (nog) niets gevonden, maar wel naar het Rockefeller Center geweest, prachtig! Niet naar Top of the Rock waar je boven de stad kan uitkijken, kost 30 dollar per persoon. Een stukje 5th Avenue en verder mooie architectuur, mooie gebouwen, grote gebouwen en dan Central Park. Daar was het ook super druk!


Lincoln Center. Daar was een craftsmarket, de mensen verkochten de spullen die ze zelf hebben gemaakt. En dat is anders dan in NL, geen handgebreide sjaals of poppetjes, maar prachtige schilderijen, jurken, sieraden. En daar hoorde ik een vrouw bij de meest kleurrijke stoffen NL’s praten. We maakten een praatje. Heel interessant! Woont al 27 jaar in US, 5 jaar in NY, nu naar het platteland, is rustiger. Moeders (86 jaar) was op bezoek, woont nu in Amsterdam, heeft familie in Zwijndrecht, komt uit Fijnaart en heeft in Zevenbergen op school gezeten. Hoe bijzonder...

Inmiddels was het aan het einde van de middag en gingen we onze voeten al aardig voelen. Dus terug via Broadway (loopt van boven in Manhatten helemaal naar beneden) en daar zitten allemaal leuke tentjes. Het was etenstijd, dus de supermarkten puilden uit! Rijen van zeker een uur! Bij een stalletje op straat maar fruit gekocht wat hier best goedkoop is en terug. Moe en vol van alle indrukken kwamen we weer aan boord. Je ziet zoveel en maakt van alles mee op een dag, ik wist gewoon niet waar ik moest beginnen met schrijven...

geen reacties  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.