Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Alles ok | Home | Time Square, Rockefel… »

Action Hero in New York (6 juni)

Zaterdag 06 juni 2015 @ 16:47 We zijn in New York! Afgelopen zaterdagochtend voeren we NY (New York) binnen! Wow, we zijn er!


Maar wat een trip. We hebben geloof ik elk weerbeeld gehad, behalve sneeuw. De golfstream was hobbelig, maar het was er nog warm. Toen we er ’s ochtends vroeg uitvoeren werd het van de ene moment op de andere ijs en ijskoud! En het werd mistig, erg mistig. Er passeerde ons een schip op minder dan een mijl en die zagen we niet! We zijn maar binnen gebleven, de wind sneed door je heen. Het was als een van onze tochten naar Belgie, in de herfstvakantie aan het einde van oktober; grijs, nat, erg koud. En met dit weer, mist, liepen we NY aan. Long Island, de eerste strook land die je dan tegenkomt zeg maar, deed ons heel erg aan NL denken met de huisjes zo langs het water. En eenmaal bij het Statue of Liberty, het Vrijheidsbeeld, begon het ook nog te regen...


Jammer, maar niets aan te doen. Dik aangekleed hebben we toch van de skyline kunnen genieten. Het voelde heel bijzonder. Na 5 jaar (4 juni waren we precies 5 jaar weg) lopen we op eigen kiel, NY binnen. Ik had weinig tijd om emotioneel te worden, was drukker met foto’s maken. ;-)


Bij 79th Street Boat Basin pikten we een mooring op. Toen naar de kant om een nummer te gaan bellen om in te checken. Lang verhaal kort, voor deze zaterdag, nam niemand de telefoon op. Blue Heeler was gisteren ook gewoon naar Pier 88 gelopen (en ingecheckt) dus gingen wij dat ook maar doen. Niemand daar. Een security-lady vertelde dat er zondag cruiseschepen aankwamen, dan waren ze er zeker.

Je loopt door Riverside Park langs de Hudson. Een prachtig looppad en het was, vanwege het weekend en het mooie weer, super druk! En bij pier 94 werd het nog drukker en kwamen we al onze helden en actionfigures, in het echt tegen! Superman, Spiderman, Batman, Joanne of Arc, Ghostbusters enz. Lachen! Op de pieren was er in de loods iets te doen, maar wat. Toen we het op de terugweg aan een stelletje vroegen, deden ze hun kaartje af en gaven dat aan ons. “Ga maar kijken en foto’s maken!” lachten ze ons toe. Wij keken elkaar aan, deden het kaartje om en liepen naar binnen…


Het was als in de film! Het was een comic fair of zoiets. Tekenaars van stripboeken zaten aan rijen tafels en verkochten hun strips en tekeningen. De kopers was ook een bijzonder volk. Stel je zelf zo’n comic beurs of Fantasy Fair voor uit de film en jawel! We hebben een rondje gelopen en zijn weer naar buiten gegaan. Grappig!!


79th Street Boat Basin ligt aan 79th Street en is een kleine overheidshaven met moorings. In het park is Boat Basin cafe, een enorm gezellige en hippe tent! Zowieso is het hier weer zien en gezien worden. Mensen zijn trendy en hip. En hier in Riverside Park waren de meesten aan het hardlopen, fietsen, sporten of gewoon lekker aan het lezen in de zon.

Wij kwamen op de boot ook tot rust en aan het einde van de middag lekker even met Blue Heeler bijgekletst die hier al een dagje lag en dus al wat dingen had uitgezocht.

geen reacties  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.