Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Vreemd | Home | Kleurrijk Bermuda »

Roze bermuda's

Zondag 24 mei 2015 @ 19:58 Vrijdag bij het licht worden liepen we op Bermuda aan. Je ziet het niet ver van te voren, het hoogste punt is ook maar een dikke 250 meter. De laatste dagen was er niet veel wind en hebben we continu de motor aan gehad. Het was daardoor redelijk rustig.

Bermuda bestaat uit 150 eilanden, waarvan er maar 8 bewoond zijn. Het is een bijzonder eiland, want het is voornamelijk rif en erg ondiep rondom en dan heb je de grotere eilanden die aardig vol gebouwd zijn. Bermuda is een overzeese kolonie van Engeland en dat zie je ook duidelijk aan de vlag, de Engelse vlag met een wapen. Wat ik erg opmerkelijk vind is dat in het wapen de tekening staat van een zinkend schip! Tja, in feite is dat inderdaad waar iedereen Bermuda van kent, de schepen die verdwijnen in de Bermuda-driehoek. Nou, wij zijn er nog hoor! ;-)Je vaart door een doorvaart de ‘lagoon’ in en ligt dan voor St. George. Een prachtige stad, met schitterende oude, zeer fotogenieke gebouwen. St. George staat niet voor niets op de UNESCO lijst. Er is veel geschiedenis en als je een Bermudiaan ziet lopen in zijn kenmerkende bermuda met kniekousen weet je helemaal niet wat je ziet. Geweldig!! Soms zijn de bermuda’s in de meest afstekende kleuren, roze is favoriet, maar een grote forse donkere man in een zwart, wit en grijs geruite outfit (bermuda en idem overhemd) met zwarte kniekousen kon zo de Bermuda-catwalk op.


We liggen in super blauw water en er is her en der een prachtig lichtroze strandje. Het doet een beetje vreemd aan, na al die ruige hoge eilanden die we in de oceanen zagen. Want ook Bermuda is het topje van een onderwatervulkaan, maar is dan meer een atol-achtig versie. Waar we liggen ook, kijk je stuurboord uit, dan waan je je echt in een atol, helder blauw water, wat rotsen en de andere kleuren van het ondiepe rif, kijk je naar bakboord, dan zie je pastelgekleurde gebouwen tegen een licht glooiende heuvel. Naar achteren zie je een groot privé cruiseschip voor een groen gebouw met witte luiken en naar voren zie je nog meer zeilboten rustig dansen achter hun anker.

Er komen en gaan veel zeilboten, er is een race naar Amerika. Maar ook locals varen af en aan en de dan zijn er nog de ferries. Leuk, al die bedrijvigheid. Gisterenochtend was het muisstil, je oren konden bijna niet goed tunen. We waren vroeg wakker, wat vaak gebeurt na enkele dagen op zee en het was bladstil en je hoorde alleen wat vogels. Wat een verademing na het drukke luidruchtige St. Maarten. Vandaag waait het ietsje harder, waardoor er het geluid is van kabbelgolfjes en de wind.

Het inchecken ging, nadat Wayne ons de juiste steiger wees, heel soepeltjes. De mensen zijn heel vriendelijk en echt Brits, super beleefd. Gisteren hebben we wat door St. George gelopen, elke straat en straathoek is super fotogeniek. De supermarkt is geweldig bevoorraad met veel vers fruit en groenten. Het is niet goedkoop, maar ook niet abnormaal duur. Het gaat wel. Tja, het is een eiland he?


Bij het toeristenbureau konden we op internet en de man was een prachtig figuur, met kniekousen en schitterende humor. Het is niet snel het internet, maar weer even online is altijd lekker. Morgen, maandag, is het Bermuda-dag met allerlei festiviteiten; hardloopwedstrijden, sloepenraces en in de hoofdstad is er een parade. Morgen dus iets verder gaan kijken dan St. George.

geen reacties  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.