Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« W van ... | Home | Vreemd »

Gewoon

Dinsdag 19 mei 2015 @ 00:28 Vandaag is de wind langzaam af gaan nemen. Zoveel dat we nu de motor weer aan hebben. De zee is ook rustiger en we kunnen onze koers iets beter halen. Het was een rustig dagje vandaag. Je merkt dat de dagen langzaam wat langer worden en voor ons gevoel wordt het ook duidelijk wat kouder. 's Avonds moet je echt in de slaapzak (of volle bepakking bij de regen of splatsen in de kuip) en overdag is het zelfs met de motor draaiende, binnen niet abnormaal warm.
.
De afgelopen dagen hebben we ook nog wat andere boten gezien, wat vrachtschepen en twee zeilboten. Eentje kwam even zwaaien. Dat klinkt misschien raar, maar het was zo'n enorme raceboot met zeker 6 man zittend aan een kant en nog een dozijn in de 'kuip'. Heel grappig dus, hij kwam echt recht naar ons toe, scheurde voorbij en wijzigde z'n koers naar, waarschijnlijk, de Azoren. Er vliegen wat vogels rond en daarmee heb je het wel gehad.
.
Wij komen onze dag door met wat dutten, lezen (dat kan ik weer sinds vandaag!) en de andere dagelijkse dingen. We moeten nog 435 mijl en zijn dus op de helft. Nog een paar dagen dus...
-----
At 18-5-2015 21:02 (utc) our position was 25°03.46'N 064°49.53'W

twee reacties

Nou spannend… verder naar de USA. Als het ooit nog eens zover komt dat ik ook mag vertrekken.. dan zit dat rondje er zeker in. Ik ben zeer benieuwd naar jullie ervaringen. Hebben jullie een cruising permit voor 1 jaar voor de USA aangevraagd? (kan geloof ik op de ambassade in Bermuda.. weet niet zeker)
Veel plezier
Robbert - Dinsdag 19 mei 2015 @ 09:40

Fijn dat het weer iets rustiger is! Zeker vlak voor the Bermuda Triangle 😅😅😅
Flying swan () - Dinsdag 19 mei 2015 @ 11:06  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.