Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« De rest van het jaar … | Home | Weer verder »

Weer veranderlijk weer

Maandag 11 mei 2015 @ 23:15 Het enige wat ik tzt niet ga missen is het checken van het weer! We zouden afgelopen zaterdag weggaan….maar nee, weer veranderde het weer met als gevolg wind op kop, een trog in de buurt en erg variabel. Zucht. Ik vind het niet erg om hier te blijven, maar het geeft zo’n onrust, want het ziet er voor de komende tijd niet heel goed uit. En het orkaanseizoen begint in juni….

Elke dag is het checken van het weer dus belangrijk en dan valt een beslissing, wanneer en of we al weggaan. Tenminste zo voelt het voor mij. Eigenlijk zie ik het iets te zwaar… Ik hoef nog niet perse weg hier, we liggen prima in de lagoon, we waren klaar om te gaan, dus alles wat we nu doen zijn een soort van extraatjes. Nog een extra klusje doen, toch nog even dit checken (wat ik al langer wilde doen, maar nooit tijd voor maakte), nog een keertje hier of daar heen (zodat ik weer glutenvrij afbakbroodjes heb!), enz.

En bij een van die klusjes hoort tegenwoordig ook een generator. Blue Heeler had inmiddels al een andere gekocht, want de Yamaha deed het niet lekker meer en ze wilden er nu toch eigenlijk wel vanaf. Etienne ziet dat soort uitdagingen altijd wel zitten en is erin gedoken. Heeft hem al tig keer uit elkaar gehad en hij doet het , maar nog niet perfect. Dus, toen we gisteren zagen hier nog wel even te blijven, heeft hij hem vanochtend bij de dealer gezet, even een paar dingen laten checken voor hij hem zelf verder demonteert.


Zo verstrijkt de tijd gestaag. Vandaag nog even naar de Franse kant gevaren en eindelijk kunnen skypen met mijn mams. Het internet is hier k$@%. De kleine dingen zijn prima te doen, mits het niet te druk is en er zowieso niet een probleem is. Het blijkt gewoon ‘standaard’ te zijn, op heel het eiland. Dus doen we het er maar mee en hebben een goed excuus: net voor Happy Hour even email en het weer checken en dan nog even gezellig blijven hangen! Vanavond weer jam-sessie met live-muziek. Zo slecht is het hier nog niet!

een reactie

Waiting on weather.

Ik ken dat gevoel wel wanneer wij weer van zee naar huis wilde,en de helikopters door mist of icing niet konden vliegen.
Het is een heel onbestemd gevoel.Maar er zal altijd wel een gaatje vallen hoor.
gerard smit () (URL) - Dinsdag 12 mei 2015 @ 13:45  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.