Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Verschroeid | Home | Weer veranderlijk wee… »

De rest van het jaar gaan we het iets anders doen...

Maandag 04 mei 2015 @ 22:30 De laatste dagen hebben we weer van alles gedaan. De watermaker doet het weer, we zijn twee prachtig blauwe waterjerrycans rijker (4 voor een speciale aanbieding!) en op dit moment is Etienne druk met het weer aansluiten van de vuilwatertank. Dit is namelijk nodig als je naar Amerika gaat.


Naar Amerika? Ja. We krijgen, en terecht, inmiddels veel vragen onze komende planning. In Zuid-Afrika waren er verschillende plannen gepasseerd en we hadden besloten pas in Bermuda een uiteindelijke beslissing te nemen, maar zoals het vaak gaat als de plannen toch wel erg aantrekkelijk zijn, dan vormt het beeld zich in je hoofd en valt de beslissing al eerder.

Vanaf hier vertrekken we, waarschijnlijk al over een aantal dagen, naar Bermuda . We gaan daar nog niet rechtsaf naar Europa, maar schuin omhoog naar New York. We plakken er nog een jaartje aan en gaan Amerika en Canada verkennen. Nou ja, een stukje maar van deze grote landen en dan natuurlijk voornamelijk het water.

In grote lijnen: vanaf New York gaan we via de Hudson en het Erie Canal (mast naar beneden en een hoop sluizen) naar Lake Ontario, waar we Rick en Anneke, oom en tante van Etienne, gaan opzoeken.

Dan Lake Erie, Lake Huron en Lake Michigan, vanwaar we in Chigaco de mast er weer af halen en de Illinois rivier opgaan, het binnenland in. Het zal dan oktober zijn, afhankelijk van de kou op de lakes. Vanaf hier doorkruisen we Amerika helemaal naar beneden via de Mississippi, Ohio en nog wat andere rivieren naar Mobile. Daar gaat de mast er weer op en zijn we in de Golf van Mexico. Dit zal een paar maanden later zijn.

Dan willen we graag Cuba nog een keertje aan doen en misschien nog de andere eilanden daar. Het idee nu voor volgend jaar is dan om via de Bahamas en de InterCoastal Waterway (vaargebied langs de oostkust van Amerika) weer omhoog naar New York of hoger, om vanaf daar naar de Azoren te vertrekken richting Europa.

Het zal een heel ander vaargebied worden dan we tot nu toe gedaan hebben. Tuffen op de motor, een hoop sluizen en bruggen, grote meren en dan weer de rivier op tuffen. We zullen ons soms misschien wel in NL wanen.

We zijn benieuwd, maar hebben er wel zin in. Eens kijken hoe Amerika ‘in het echt’ is. En, heel gezellig, Blue Heeler (Wayne en Ally uit Australie) gaan hetzelfde doen! Ook zullen we her en der misschien nog wat (oud)cruisers bezoeken. Heel leuk allemaal dus, maar eerst nog even rustig aan, enkele bootdingen en vanavond gezellig Happy Hour’n! ;-)

vier reacties

Dat klinkt als een geweldig plan.
Als jullie ooit nog terugvaren naar Nederland kunnen jullie op een fantastische reis terugkijken!
Groetjes, Henk en Barbara
Barbara - Dinsdag 05 mei 2015 @ 19:51

Supergaaf plan, succes alvast.
Hopen jullie wel te ontmoeten in de carieb…
Brigit & Rene
Rene () - Woensdag 06 mei 2015 @ 18:32

Beste Denise & Etienne,
Ik volg al een tijdje jullie reisverhalen.
Super dat jullie ook Amerika aandoen.
Ik kijk er alvast heel erg naar uit.
Jullie verslagen zijn erg goed geschreven, met steeds mooie foto’s.

Groetjes vanuit Hoegaarden (België)
Hans
Hans Bries () - Maandag 11 mei 2015 @ 22:28

Wow, zeg wat een mooie nieuwe plannen! Jullie kunnen er geen genoeg van krijgen: en dat begrijp ik heel goed!
Geniet er van!! xx
Lianne - Vrijdag 15 mei 2015 @ 10:08  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.