Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
Belgiƫ
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Weer tussen de oudjes… | Home | Nederland, oooh Neder… »

Weer mooi aangekleed

Zaterdag 25 april 2015 @ 16:37 Met het op het einde lopen van de Antigua Classic Race waren er weer heel wat festiviteiten. Het grote podium was nu in English Harbour, dus wij konden vanaf de boot meegenieten met de zangeressen en de dj. Gezellig! We hebben aardig wat klusjes gedaan, tussen het koffiedrinken met internet op de kant en heen en weer naar NorthSails. We hebben wat kleine klusjes, zoals het leer om het stuurwiel opnieuw vastzetten, het wagentje kon weer op de genua rail, Etienne de mast in voor een uitgebreide check, een paar rvs-strippen monteren tegen het schuren van de lijnen op het polyester als we de grote lieren gebruiken, enz.
.
En eer-eergisteren konden we de genua weer ophalen. We waren nog overgestoken met ons oude grootzeil en deze was nu echt op, dus die bij NS achtergelaten. De genua is weer gerepareerd en dus weer een prima service en garantie van NorthSails.
.
Toen het eergisterenochtend vroeg niet waaide hebben we meteen de genua erop gezet en het nieuwe grootzeil, dus La Luna vertrok uit English Harbour weer prachtig aangekleed. Er was niet veel wind en we gingen maar 10 mijl omhoog naar Jolly Harbour, dus alleen op de genua lekker tussen de riffen door gegleden. Net voor Jolly Harbour, in Mosquito Bay (er zitten er maar een paar) ons anker weer laten vallen. Eerst gaan uitchecken. Net zoals 4 jaar geleden waren ze hier niet echt vriendelijk, maar hier hoefden we verder niets meer te betalen! In English Harbour bij de Immigrations hing een pamflet met de mededeling dat je 30 USdollars aan 'vertrekgeld' moet betalen. Ook hadden we een cruisingpermit en een dagprijs omdat we in een 'national park' lagen. Het was dus een goede zet om voor maar twee dagen bij inklaren te betalen en dan hier uit te klaren. ;-)
.
In Jolly Harbour hebben we meteen een babbeltje gemaakt bij Brain en Chris, van Coruisk (een Schotse cruiser) die we al een tijdje hier en daar zien. Ze hadden nu ook Katrina aan boord, een schotse kokkin. Heel gezellig en na het boodschappen (super supermarkt trouwens!) hebben we gezellig ge-happy-houred. Het was al donker toen we weer terugtuften met de dinghy.
.
Gisterenochtend vroeg vertrokken. Het idee was om via St. Kits naar St. Maarten te gaan, maar het is heerlijk rustig zeilweer, dus we zijn in een keer naar St. Maarten gevaren. Vannacht ging de wind helemaal liggen en was het een rustig zeetje. Rond 2 uur lieten we ons anker vallen in Simpson Bay voor St.Maarten, meteen gaan slapen en vanochtend de brug door. We liggen nu dus in de Lagoon en tot onze verbazing is de brug, die de Lagoon doorkliefd klaar. Straks maar eens voet op NL'se bodem zetten. ;-)

een reactie

Straks ook koningsdag vieren?
gerard smit () (URL) - Maandag 27 april 2015 @ 11:16  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.