Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Rond! | Home | Weer een paar eilande… »

Bekend terrein

Donderdag 09 april 2015 @ 16:40 ’s Nachts zagen we de lichtjes van Barbados, eindelijk land in zicht!! En toen het licht werd zagen we St. Lucia. Tjeetje, we zijn er bijna!! De laatste nacht was niet fijn, we lagen te rollen, te springen, het werd nat in de kuip, enz. Een beetje onze eigen schuld, het waaide goed door en we wilden door blijven gaan, met iets teveel zeil, opschieten!

Bij Martinique werden we overvallen door de hoeveelheid boten! Ik weet niet wanneer ik voor het laatst zoveel boten bij elkaar heb gezien. We voeren de lagoon bij Le Marin in en lieten ons anker vallen ten hoogte van het strand, links van de marinas.

En dan is het ineens stil. Ligt de boot stil, is het geluid weg. Heel vreemd. Ook bekroop ons het gevoel van ‘we zijn op bekend terrein, hier zijn we al geweest, jaren geleden’. Het rondje is rond besefte we ineens heel goed.

Rustig lunchen en dan naar de kant. DInghy in het water en even later weer vaste grond onder onze voeten. Nog wankelend gingen we op zoek naar de computer om in te klaren. Dat gaat namelijk super easy bij de Franse eilanden. Bij de jachtmakelaar staat een computer en daar kun je het formulier op invullen, printen, tekenen en klaar. Na 5 minuten stonden we weer buiten. Pfff en nu? Een beetje wazig liepen we wat rond, druk!

Even maar zitten en wat drinken bij Mango Bay en e-mails binnenhalen. Ik had het me groter voorgesteld, maar eigenlijk is alles nog hetzelfde. Daarna Blue Heeler opzoeken en heerlijk even wat drinken en bijkletsen met Wayne en Ally.

Ik hoefde de bami alleen maar op te warmen, lekker makkelijk en toen slapen! In een stil bed. Heerlijk! De reisvermoeidheid is weg op het moment je het anker laat vallen, maar ’s avonds, eind van de middag, slaat die je toch weer hardhandig rond je oren. Maar je ritme is nog niet terug bij het oude, dus word je midden in de nacht, klaarwakker wakker.

Gisteren hebben we verder rondgelopen en veel geld uitgegeven. Aan boot-dingen. Tilly was er onderweg mee gestopt (onze tillerpilot die stuurt op de Hydrovane) en we moesten weer wat spareparts aan vullen, vlaggen voor het komende traject en een nieuwe ankerketting. De supermarkten vallen na Zuid-Afrika wat tegen en het is hier ook duurder dan we ‘gewend’ zijn. Maar er is wel weer veel!

Net zoals regen! En wind. Nu waren we hier, 4 jaar geleden een maandje eerder en later, maar dat het zoveel regende kan ik me niet meer voorstellen. Och, is de boot ook weer zoet.

drie reacties

Hallo Denise en Etien,
Van harte proficiat met jullie prestatie. Geweldig dat jullie rond zijn! Geniet ervan in de Carieb.
Hartelijke groet van Coos, Martine en kids van de SeaMotions
Coos Keijser () (URL) - Zaterdag 11 april 2015 @ 12:27

Jullie zijn er “weer” gefeliciteerd. Hele prestatie hoor. Heel veel plezier….
Liefs René en Git
Brigitta () - Dinsdag 14 april 2015 @ 21:02

Zo rondje wereld is achter de rug.Gefeliciteerd met deze mooie prestatie.
gerard smit () (URL) - Donderdag 16 april 2015 @ 09:38  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.