Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Doorvertellen | Home | Bekend terrein »

Rond!

Maandag 06 april 2015 @ 22:23 Een uurtje geleden voeren we op zo'n dertig mijl langs Barbados en daarmee hebben we het bolletje gerond! We zijn de wereld rond gevaren! Voor mijn gevoel is dat pas echt als we weer in NL aankomen, maar op dit stukje hier zijn we al een keer geweest, dus eigenlijk zijn we nu dus al rond.
.
Het is wel raar als we erover nadenken en wat filosoferen. Op eerste kerstdag 2010 voeren we hier ook, we kwamen tweede kerstdag in Barbados aan. Wat wisten we toen nog een hoop niet, wat hebben we veel geleerd in de afgelopen dik 4,5 jaar! En veel gezien, veel beleefd! Bijna niet te bevatten!
.
En met het kruisen van onze eerdere lijn komt de eindbestemming van nu, Martinique, ook heel dichtbij. Nog 110 mijl! De wind is wat ingekakt en we lopen niet zo snel meer als de afgelopen dagen, dus zullen we morgen rond deze tijd de lagoon bij Le Marin binnenvaren. Ik heb net al 'afscheid' genomen op het netje en gezegd dat als we er niet zijn, we aan de champagne zitten met Blue Heeler! ;-)
.
We zullen blij zijn als we er zijn, maar ja dat is altijd na een oversteek hoe lang of hoe kort ook. Rustig slapen, geen Luna-park meer, alles ligt stil. Ik kijk ook weer uit naar vers fruit! Verse groenten heb ik nog en ik heb gisteren lekker apple-crumble gemaakt voor bij de koffie, een soort van ingestort en gecrumbled appeltaartje. En wat ook weer heerlijk zal zijn is, lopen! We klimmen en klauteren natuurlijk wel zo'n hele dag en het tegenhouden van jezelf tijdens het schommelen is ook echt een work-out, maar die benen willen gewoon weer lopen.
.
Maar dat gaat morgen misschien al wel gebeuren! Nog een nachtje naar de prachtige sterrenhemel kijken en de steeds kleiner wordende maan en dan stappen we weer de andere, bewoonde en drukkere wereld in.
-----
At 6-4-2015 19:45 (utc) our position was 13°34.02'N 059°17.56'W

vijf reacties

Hallo La Luna, lieve Etienne en Denise, de cirkel is gesloten, het rondje gemaakt, toppertjes proficiat!!! Wat zal dat een lekker gevoel geven! Straks heerlijk genieten op Martinique, de champagne is verdiend…. Aftellen is voor ons ook heerlijk! Half juni gaan de trossen definitief en samen los!!!! Hopen jullie nog te zien in de Carieb jan/feb 2016!!!!! X
Brigit & Rene () - Dinsdag 07 april 2015 @ 09:37

Geweldige prestatie hoor.Top!
gerard smit () (URL) - Dinsdag 07 april 2015 @ 10:43

Joehoe joehoe!
We zijn d’r bijna!
GOED GEDAAN TOPPERS!!!!!!
Wat zal dat croissantje smaken! En dat verse biertje!
xx Martine en Willem
Flying Swan () - Dinsdag 07 april 2015 @ 16:14

Lieve Etienne en Denise

Bijna zijn jullie er! Goed gedaan hoor als jullie aan de champagne zitten gooien wij los op weg naar Brazilië het is nu rustig weer hier in kaapstad hoewel de wind ‘s middags behoorlijk aanwakkert we hopen op net zo’n goede oversteek als die van jullie geniet van de cariës en tot mails Frans en Lucia
Frans en Lucia (URL) - Dinsdag 07 april 2015 @ 20:30

Ooooh jullie zijn er zie ik op de laatste positie!! Ik probeer me voor te stellen hoe jullie er nu bijliggen in Le Marin tussen al die bootjes. Heb meteen fotoboeken erbij gehaald! Wat heerlijk daar! Of jullie liggen te tukken of jullie hangen in de kroeg!! Allebei geweldig! We horen het wel. Gefeliciteerd met weer een behouden aankomst.
Dikke zoen M en W
Flying swab () - Woensdag 08 april 2015 @ 18:16  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.