Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Mag het een uurtje me… | Home | Rond! »

Doorvertellen

Zaterdag 04 april 2015 @ 22:43 Als je zelf niets te vertellen hebt, dan ga je dingen vertellen die je van anderen hebt gehoord, toch? Wel, vandaag hadden weer goed ontvangst op ons SSB-netje, het radiocontact met de andere zeilers om ons heen. Helaas dunt het groepje langzaam uit, want men komt op de eindbestemmingen aan of maakt ergens een tussenstop. Degene met een tussentop haken na een paar dagen meestal weer aan.
.
Vandaag waren we maar met 4 boten. Wayne en Ally, van de Australische boot Blue Heeler, zijn een paar dagen geleden al op Martinique aangekomen en wachten daar op ons. Samen met hen gaan we het verdere traject dit jaar doen.
.
Er was nog de Amerikaanse Infini, de Canadese Gromit en de Schotse Coruisk. Iedereen heeft een beetje hetzelfde weer, zonnetje, geen squalls meer en lichte wind. Wij varen nu zelfs melkmeisje (genua over een kant, het grootzeil over de ander kant). Na zo'n 17 dagen weer eens een zeil naar de andere kant!
.
Elke avond is een van de onderwerpen het wel of niet vangen van vis. Wij vissen niet, dus ik luister smakkend naar de verhalen. Gromit had weer verschillende mahi mahi's gevangen en Infini zelfs een enorme marlin. Na twee uur hadden ze hem binnen! Er wordt dus vanavond op verschillende boten weer 'ceviche' of 'kibbeling' gegeten, wij blijven gewoon op de vegetarische tour, wat zeker ook lekker is!
.
Het zeewier is wel een van de meest besproken onderwerpen. Het leek een paar dagen wat minder, maar het is weer in alle hevigheid terug. We hoorden zelfs dat ze op Martinique er last van hebben. Voor de boten met een Windpilot (een bepaalde windvaanstuurinrichting dat werkt met een pendelroer) is het helemaal ellende, de stuurinrichting stuurt niet meer omdat het wier het pendelroertje blokt! Wij hebben alleen met onze sleepgenerator last, die 'viste' hele velden mee, dus staat nu tijdelijk op non-actief.
.
Waar we wel last van hebben door het wier is dat we afgeremd worden! Het groene grut haakt zich achter het Hydrovane-roertje, het grote roer en de kiel en vertraagd ons soms zelfs tot een knoop! Geregeld starten we dan ook de motor om even achteruit te slaan en ons zo te ontdoen van deze slierten.
.
De wind is wat minder geworden, maar daarentegen hebben we wel de stroom mee. Het is prachtig weer, La Luna ligt rustig en we gaan nog steeds de goede kant heen. Ook genieten we 's nachts van een prachtige kleine ronde volle maan!
-----
At 4-4-2015 20:06 (utc) our position was 11°53.03'N 055°19.48'W

drie reacties

Nog zo`n 350NM te gaan, hou vol !
Groetjes,
Arie
Arie () - Zondag 05 april 2015 @ 08:45

Radio is en blijft een prachtig medium.
Het zal niet zo lang meer duren en dan zitten jullie alweer in de digitale wereld.
gerard smit () (URL) - Maandag 06 april 2015 @ 09:24

Nog een klein stukje, dan zitten jullie weer in “vertrouwd” gebied.
Ik ben benieuwd naar jullie verdere plannen, wordt het de oversteek naar Europa of Canada????
We lezen het wel op jullie website.
Geniet eerst maar weer lekker in de Carieb en de gezellige happy hours!
Groetjes en liefs van Henk en Barbara XX
Barbara - Maandag 06 april 2015 @ 15:10  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.