Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Beet | Home | Doorvertellen »

Mag het een uurtje meer zijn?

Donderdag 02 april 2015 @ 22:49 Vandaag realiseerden wij ons dat wij inmiddels (in Zuid-Africa eigenlijk al) alle tijdszones in de wereld al hebben gehad. Grappig!!
.
Hoezo hadden wij het hier nu weer over? Nou, in NL hebben jullie afgelopen weekend de tijd weer verzet, wij hebben dat vandaag gedaan, maar dan niet vanwege zomer/wintertijd.
.
Vanaf Ascension naar de Carieb doorklieven we 4 zones. Het is heel goed te merken als je 'aan het einde' van zo'n zone komt. Het blijft 's avonds absurd lang licht en 's ochtends dus juist lang donker. Dan merk je dat het tijd wordt om de klok te verzetten. In het begin deden we dit gewoon overdag ergens, vaak rond de lunch. En hoe bizar is het dan dat je duidelijk merkt dat deze dag langer duurt! Voor je gevoel ben je een uur verder, maar de klok zegt anders. Dat je lichaam en gevoel dit ook zo in zich heeft is heel opmerkelijk.
.
Dus doen wij het nu anders. De vorige keer bijvoorbeeld was ik in mijn wachtje op het laatst nog even in slaap gevallen, met als gevolg dat ik een uur later wakker werd en dus ook een uur 'te laat'. Etienne zou hierdoor maar twee uur wacht hebben, want wij hebben de regel dat we aan de tijden vasthouden of de ander nu nog geen slaap heeft of juist heel moe is. Dat haal je overdag maar in. Dus Etienne zou mazzel hebben, maar we bedachten dat het juist op dat moment perfect was om de tijd te verzetten. Dus was het geen 1 uur, maar gewoon 12 uur en begon Etienne gewoon aan zijn normale 3 uur wacht. We hadden zo allebei (ik dan niet geheel gepland en de bedoeling, maar toch) een extra uur slaap gehad. Perfect dus!!
.
Vandaag hebben we vanochtend vroeg de tijd verzet. Wij lopen dus wachten van 3 uur, beginnen daar om 21.00 uur mee (ik en Etienne gaat slapen). De laatste wacht in het systeem is die van 6.00 tot 9.00 uur 's ochtends wanneer ik slaap en Etienne de wacht houdt. Maar zijn biologische klok gaat hier de strijd mee aan en hij komt om 9 uur om van de honger, de arme prul. ;-) Normaliter is hij altijd een vroege vogel en ontbijten we dan na een uurtje of anderhalf om 8 uur. Bij hem werkt het (en daar kan ik echt jaloers om zijn) heel systematisch en dus om 8 uur 's ochtends doet zijn buik haar best om boven het geklots van de golven uit te rommelen. En met resultaat.
.
Ik ben een makkelijke slaper, slaap tijdens mijn slaapjes dus prima en pik al gauw hier en daar een half uurtje (of langer) mee tijdens mijn wachtje. Daarom hebben we besloten om ons wachtsysteem tot 8 uur 's ochtends te laten duren. Met het resultaat dat ik een uurtje slaap inlever. Dit is negen van de tien keer geen probleem, maar ik heb soms ook van die nachten dat het slapen niet heel lekker gaat en dan merk ik het wel.
.
Ook merk je heel goed dat je lichaam na een paar dagen aan de drie uur slaap wendt, je wordt net voordat de ander roept wakker. Maar in mijn twee uur, werkt dat dus niet zo. Geen probleem, maar de afgelopen ochtenden strompelde ik hierdoor bijna met een ochtendhumeur uit bed. Etienne die dit natuurlijk (en terecht) zat was, bedacht vanochtend zijn buik te negeren en de klok in dit wachtje te verzetten zodat ik drie uurtjes kon slapen. De lieverd!
.
En hoe raar is het dan, dat ik uit mezelf iets voor de tijd wakker wordt en me meteen realiseer dat ik langer geslapen heb? Je lichaam is een bijzonder ding. Maar hoe dan ook, ik heb heerlijk geslapen en kan hier de komende dagen (nog 5 dagen tot we er zijn) weer mee vooruit, dus morgenochtend ontbijten we gewoon weer om 8 uur.
-----
At 2-4-2015 20:03 (utc) our position was 09°55.97'N 051°47.26'W

geen reacties  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.