Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Gevaarlijk | Home | Beet »

Wind, oh wind!

Maandag 30 maart 2015 @ 22:46 "Waar komt die wind toch vandaan?" vroegen wij ons vandaag geregeld af. Ok, ik weet, door de verschillende drukken, lucht gaat naar hogere druk en zo ontstaat wind. Althans zoiets. Maar in mijn beleving, ok, die is misschien soms wat beperkt of bekrompen, horen wolken bij wind zoals een donder bij een bliksem hoort. En dit is vaak ook zo. In onze wereld hier. Zeker bij 'squalls', dan zie je grote dikke donkere wolken en weet je dat er vaak ook (veel) wind bij zit. Helemaal als die squall voorbij racet.
.
En over het algemeen, komt er een wolkenband, dan krijgen we wat meer wind. Maar vandaag is het weer even wat anders. Strak blauwe lucht met een enkel wit wolkje. En er staat me toch een wind!! We hebben heel de dag 18 knopen. Geen probleem met drie riffen en een kleine genua, maar comfortable is anders. We hebben de wind 90 graden in, wat met deze windsnelheid inhoudt dat we geregeld een zoute douche krijgen in de kuip. De golven zijn niet verkeerd hier, maar als het harder waait bouwen ze natuurlijk ook op.
.
Het was dus weer een oncomfortable dagje. En daarvoor een idem nachtje met weinig slaap. En wat is dan raar? Heel de dag lopen we een lekkere snelheid, makkelijk 6 knopen. En nu ineens, de wind is niet ingekakt, moeilijk 5! Stroom tegen? Zo lijkt het niet. Heel vreemd. En als je dan verder niets te kletsen of te bediscussieren heb, dan heb je het maar weer over het weer...
.
En over het weer valt er hier eigenlijk weinig te kletsen. Een verademing na de Indische oceaan, want het is hier heeeeel stabiel. En als ik bedoel stabiel, dan is het ook stabiel. Het is al weken hetzelfde. Ok, een knoopje meer of minder, een graadje meer naar oost of naar zuid, maar dat is het meest spectaculaire wel. We hebben dan ook al bijna 10 dagen, de zeilen niet veranderd, op een rifje meer of minder na.
.
Geloof dat het in NL ook hard waaide en zelfs regen, dat hebben we af en toe ook. Maar we mopperen niet, we vragen het ons alleen af en tja, je moet het toch ergens over hebben? De vogel die heel de nacht op de reling heeft meegelift, hadden we al uitgebreid besproken. ;-)
-----
At 30-3-2015 20:03 (utc) our position was 07°06.85'N 045°55.66'W

geen reacties  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.