Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Genoeg, zat oftewel s… | Home | Wind, oh wind! »

Gevaarlijk

Zondag 29 maart 2015 @ 21:57 Overal hebben we ze al gezien, vliegende vissen. Een raar fenomeen, maar zo heten ze toch echt en ze vliegen ook echt. Stuwen zich onder grote snelheid op uit een golf en laten zich op de wind meevoeren, met hun grote vinnen. We zien enorme velden voor de boot opvliegen. Heel grappig. Maar elke ochtend vinden we wel een paar van die arme jongens (of meisjes) in het gangboord. Zij hebben hun vlucht niet afgemaakt en zijn geland aan dek of tegen de salon.
.
Als we ze zien gaan, dan zien we al dat ze heel hoog komen, maar hoe hoog zien we pas als ze ergens de boot hebben geraakt. Een paar dagen geleden vonden we een dot met schubben op de Hydrovane en een ander exemplaar heeft wat 'vel' verloren tegen de reling. 's Nachts hoor je wel eens 'flats flats' en dan weet je dat er eentje ergens bij je in de buurt geland is. Snel kijken met het lampje en de arme ziel snel teruggooien in de hoop dat hij niet een te grote hersenschudding heeft opgelopen.
.
We zijn nog steeds blij dat wij zelf ongeschonden uit de strijd komen. Nog geen exemplaar in onze slaapzak (waar we 's nachts op of in liggen buiten) en nog geen heeft ons echt geraakt. We hebben een keer eentje in de wc binnen gehad, maar sinds we de horren er 's nachts in zetten is dat niet meer gebeurd. Was trouwens een rare gewaarwording, zo'n glibberig nat koud ding tussen je tenen!
.
Maar gisteren hebben we echt geluk gehad en ik hoop de stoere vlieger zelf ook. Ik hoorde wel een 'flats' en 'splats' maar zag niets. Dan denk je dat hij meteen weer in het water is geland, altijd goed. Maar vanochtend zagen we boven ons hoofd, waar wij ons 's nachts lekker nestelen, op de bimini een heel spoor van schubben! Ai!!! Dit was een hoogvlieger en als hij te hard zou hebben gebotst, dan was hij boven op ons geland. Dan was onze angst realiteit geweest, een nat glibberig ding tegen je hoofd, een spoor van stinkende schubben achter latend...
-----
At 29-3-2015 19:26 (utc) our position was 06°04.29'N 043°53.19'W

geen reacties  
Persoonlijke info onthouden?

Emoticons / Textile

Om spam te voorkomen, willen we je vragen deze vraag te beantwoorden. / To prevent automated commentspam we require you to answer this silly question

 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.