Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

| Home |

Weer veranderlijk weer

Maandag 11 mei 2015 @ 23:15

Het enige wat ik tzt niet ga missen is het checken van het weer! We zouden afgelopen zaterdag weggaan….maar nee, weer veranderde het weer met als gevolg wind op kop, een trog in de buurt en erg variabel. Zucht. Ik vind het niet erg om hier te blijven, maar het geeft zo’n onrust, want het ziet er voor de komende tijd niet heel goed uit. En het orkaanseizoen begint in juni….

Elke dag is het checken van het weer dus belangrijk en dan valt een beslissing, wanneer en of we al weggaan. Tenminste zo voelt het voor mij. Eigenlijk zie ik het iets te zwaar… Ik hoef nog niet perse weg hier, we liggen prima in de lagoon, we waren klaar om te gaan, dus alles wat we nu doen zijn een soort van extraatjes. Nog een extra klusje doen, toch nog even dit checken (wat ik al langer wilde doen, maar nooit tijd voor maakte), nog een keertje hier of daar heen (zodat ik weer glutenvrij afbakbroodjes heb!), enz.

En bij een van die klusjes hoort tegenwoordig ook een generator. Blue Heeler had inmiddels al een andere gekocht, want de Yamaha deed het niet lekker meer en ze wilden er nu toch eigenlijk wel vanaf. Etienne ziet dat soort uitdagingen altijd wel zitten en is erin gedoken. Heeft hem al tig keer uit elkaar gehad en hij doet het , maar nog niet perfect. Dus, toen we gisteren zagen hier nog wel even te blijven, heeft hij hem vanochtend bij de dealer gezet, even een paar dingen laten checken voor hij hem zelf verder demonteert.


Zo verstrijkt de tijd gestaag. Vandaag nog even naar de Franse kant gevaren en eindelijk kunnen skypen met mijn mams. Het internet is hier k$@%. De kleine dingen zijn prima te doen, mits het niet te druk is en er zowieso niet een probleem is. Het blijkt gewoon ‘standaard’ te zijn, op heel het eiland. Dus doen we het er maar mee en hebben een goed excuus: net voor Happy Hour even email en het weer checken en dan nog even gezellig blijven hangen! Vanavond weer jam-sessie met live-muziek. Zo slecht is het hier nog niet!

De rest van het jaar gaan we het iets anders doen...

Maandag 04 mei 2015 @ 22:30

De laatste dagen hebben we weer van alles gedaan. De watermaker doet het weer, we zijn twee prachtig blauwe waterjerrycans rijker (4 voor een speciale aanbieding!) en op dit moment is Etienne druk met het weer aansluiten van de vuilwatertank. Dit is namelijk nodig als je naar Amerika gaat.


Naar Amerika? Ja. We krijgen, en terecht, inmiddels veel vragen onze komende planning. In Zuid-Afrika waren er verschillende plannen gepasseerd en we hadden besloten pas in Bermuda een uiteindelijke beslissing te nemen, maar zoals het vaak gaat als de plannen toch wel erg aantrekkelijk zijn, dan vormt het beeld zich in je hoofd en valt de beslissing al eerder.

Vanaf hier vertrekken we, waarschijnlijk al over een aantal dagen, naar Bermuda . We gaan daar nog niet rechtsaf naar Europa, maar schuin omhoog naar New York. We plakken er nog een jaartje aan en gaan Amerika en Canada verkennen. Nou ja, een stukje maar van deze grote landen en dan natuurlijk voornamelijk het water.

In grote lijnen: vanaf New York gaan we via de Hudson en het Erie Canal (mast naar beneden en een hoop sluizen) naar Lake Ontario, waar we Rick en Anneke, oom en tante van Etienne, gaan opzoeken.

Dan Lake Erie, Lake Huron en Lake Michigan, vanwaar we in Chigaco de mast er weer af halen en de Illinois rivier opgaan, het binnenland in. Het zal dan oktober zijn, afhankelijk van de kou op de lakes. Vanaf hier doorkruisen we Amerika helemaal naar beneden via de Mississippi, Ohio en nog wat andere rivieren naar Mobile. Daar gaat de mast er weer op en zijn we in de Golf van Mexico. Dit zal een paar maanden later zijn.

Dan willen we graag Cuba nog een keertje aan doen en misschien nog de andere eilanden daar. Het idee nu voor volgend jaar is dan om via de Bahamas en de InterCoastal Waterway (vaargebied langs de oostkust van Amerika) weer omhoog naar New York of hoger, om vanaf daar naar de Azoren te vertrekken richting Europa.

Het zal een heel ander vaargebied worden dan we tot nu toe gedaan hebben. Tuffen op de motor, een hoop sluizen en bruggen, grote meren en dan weer de rivier op tuffen. We zullen ons soms misschien wel in NL wanen.

We zijn benieuwd, maar hebben er wel zin in. Eens kijken hoe Amerika ‘in het echt’ is. En, heel gezellig, Blue Heeler (Wayne en Ally uit Australie) gaan hetzelfde doen! Ook zullen we her en der misschien nog wat (oud)cruisers bezoeken. Heel leuk allemaal dus, maar eerst nog even rustig aan, enkele bootdingen en vanavond gezellig Happy Hour’n! ;-)

Verschroeid

Zaterdag 02 mei 2015 @ 22:36

Onze Canadese vrienden (Gromit) vertrokken donderdag naar de BVI’s, hopelijk zien we ze in Canada weer, maar om zeker te zijn, lekker aan de koffie in de ochtend. Daarna uitgezwaaid en even geskyped want Etienne z’n vader was jarig.

Wat klusjes aan boord en eind van de middag naar de andere kant van de Lagoon naar de True Blue. Ton en Dominique hadden we dus 4 jaar in Curacao voor het laatst gezien en het was super gezellig borrelen! Lekker bijkletsen en het was snel heel laat. Dominique had allemaal lekkere (NL’se) dingen in huis gehaald, dus we zijn super verwend! Zo leuk, want het is net alsof je je familie weer ziet.


De volgende dag zijn we met Wayne en Ally (Blue Heeler) over het strand naar Maho beach gelopen. Het strand lag vol met het zeewier wat wij al heel de reis zagen. Ongelooflijk! En zonde van het prachtige witte zand, maar ja, het moet ergens aanspoelen. Het is de laatste tijd enorm warm hier en dat zeggen degene die hier al langer zijn ook. We waren dus blij toen we op Maho beach lekker het water in konden. Helaas hadden we de aankomst van het grote KLM-vliegtuig net gemist, maar de anderen die aankomen of vertrekken, komen nog steeds zo net over je hoofd aan. Toen de KLM weer vertrok ging Etienne bij het hek staan, maar het was lang niet zo spectaculair en hard als 4 jaar geleden...


Daarna lekker een pizzaatje en frietjes gegeten en terug helemaal rond het vliegveld gelopen. Een leuk tripje, maar zelfs het onderweg afkoelen in de vertrekhal van het vliegveld kon ons niet heel erg afkoelen. Helemaal gaar, rood en verschroeid kwamen we weer aan boord.

Om 5 uur is het Happy Hour bij Lagoonies en dat is een super leuk aanbod ( 2 biertjes voor US2 en een rum voor US3) dus daar gezellig gaan internetten.

Vandaag is Etienne eerst met Wayne naar Electec gevaren. Een super shop met echt alles wat je kunt bedenken op elektrisch gebied. Helaas was gisteren onze pomp van de watermaker ermee gestopt en die kun je hier gewoon halen. Komt goed uit dus. Daarna zijn we naar de Franse kant getuft, er was een cruisers-vlooienmarkt en soms kun je daar leuke dingen vinden, maar vaak ook heel veel oud-stuff. Zoals dit keer. Na een stop bij de supermarkt weer teruggetuft en eerst de watermaker maar repareren.

Nederland, oooh Nederland!

Woensdag 29 april 2015 @ 22:29

Het is grappig om NL’s te horen praten en normaal springen we helemaal op als we een NL’se vlag zien, maar dat kunnen we hier blijven doen.


Inmiddels zijn we alweer helemaal thuis en heeft Etienne z’n frikandel- en bitterbal- (kroketten waren op) shot al gehad. We hebben ook de grote watersportzaken al bezocht en zijn alweer ‘druk’ met kleine klusjes.


Oude Canadese bekenden van de motorboot Contina liggen, tot onze grote verassing, hier ook! Toen maandag alles hier dicht was (we liggen aan de NL’se kant en het feit dat het Koningsdag was, wisten velen niet eens) zijn we naar de Franse kant gegaan en gezellig bij Wip en Dorit gaan bijkletsen en lunchen!

En inmiddels hebben we ook al kort met Dominque gesproken, oude bekenden van het Spaanse water in Curacao. Dat was alweer 4 jaar geleden, dus super leuk om elkaar weer te zien. We hebben meteen een afspraak gemaakt voor een uitgebreide borrel en ik ben vanochtend mee naar een grote SuperU , supermarkt geweest. Lekker met de auto! ;-)

Inmiddels zijn Blue Heeler, Gromit en Salty Ginger ook in de lagoon komen liggen. Gisteren was het happy hour en ‘open night’ bij Lagoonies, dus daar met z’n allen heen. Dan is het leuk, want voor 5 USdollars heb je twee biertjes en een rum! Het was echt super gezellig en de dochter van Salty Ginger zong twee nummers tijdens de ‘open night’. Ze heeft een pracht stem, dus dat was super genieten.

Na mijn uitstapje naar de supermarkt zijn we vanmiddag wat rond gaan lopen. Kijken voor een nieuwe autoradio en nog wat andere dingen. Helaas niet gevonden, maar wel lekker aan onze beweging gewerkt. ;-)