Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

| Home |

Verstekelingen

Woensdag 25 mei 2011 @ 23:22

Na vandaag weten we het zeker, we hebben al langere tijd verstekelingen aan boord. We hebben ze gezien. Nee, geen kakkerlakken of ander eng spul. Gewoon een stuk of 4 krabben! Omdat ze ons nooit in de weg zitten, niet ons brood op eten of ons bier op drinken. En we eigenlijk (nog) geen last van ze hebben, hebben we ze gewoon laten zitten. We hebben ze zelfs geadopteerd tot onze huisdieren, met het officieel geven van een naam. Ik ben normaal wel crea in het verzinnen van namen, maar kwam vandaag niet verder dan Schroef, Roer, Wc en Gootsteen. Naar de namen van de open holletjes onder de boot waar ze zich in verscholen toen we dichterbij kwamen. Voor degene die het nog niet helemaal snappen….er zitten 4 (we denken 5 maar dat hebben we nog niet met zekerheid kunnen bevestigen) krabben onder onze boot. Deze leven daar, verschuilen zich tussen het roerblad en de romp of in andere gaten (‘uitlaat’ van de gootsteen en de ‘uitlaat’ van de wc). Ja echt, geen geintje! Etienne ging vandaag het onderwaterschip maar eens serieus schoonmaken en toen zag hij Schroef en Roer weer. Maar ook Wc en Gootsteen. Schroef en Roer dacht hij al eens eerder gezien te hebben, maar na een grondig onderzoek vandaag weten we het zeker. Deze lui wonen onder de boot. Gezellig toch!

Serieus schoonmaken van het onderwaterschip? Ja, het was vandaag weer klusjesdag. Etienne is daardoor ook meteen weer helemaal verknocht aan onze oude hobby, het duiken! We hebben een duikflesje aan boord voor dit soort klusjes of voor noodgevallen: als het net van eergisteren bijvoorbeeld wel écht goed vast had gezeten. Dus alle duikspullen verzameld en Etienne ging te water. Na een aantal minuten kwam z’n koppie alweer stralend boven, “dit is toch wel weer erg leuk!” Ik snapte toen al dat hij het over het duiken had en toch echt niet over het schrappen van de onderkant van de boot met een ijskrabber. Want ja, ook al hebben we agressief spul op de boot gesmeerd, de aangroei is hier nog agressiever. Maar eigenlijk ook wel leuk, anders hadden we nooit Schroef, Roer, Wc en Gootsteen leren kennen.

By the way: we liggen nu op Nevis. Het was vandaag weer super weer en eigenlijk een heerlijk dagje! Onderwaterschip dus schoongemaakt en ik heb ook nog even wat ‘gedoken’. Geborreld in de gezellige strandtent, waar het heerlijk relaxed is! En daarna gegeten bij de… jawel, Chinees!! (Vivente, ze vroegen nog naar jullie!)

Morgen starten we de motor weer en gaan we verder. We gaan weer een nachtje door naar Guadeloupe. En goed nieuws: de Marlowlijnen (van het Dyneema Experience Team 2011) zijn nu ook écht onderweg naar Martinique!! Ja, we hebben zelfs een track-and-trace nummer dus het gaat gebeuren. Ik verwacht dat de lijnen er zelfs eerder zijn dan wij....


Rustig

Dinsdag 24 mei 2011 @ 21:09

Dat is het woord van vandaag. De wind was rustig, wij waren rustig, de motor liep gewoon rustig en hier bij St. Kitts is het ook errug rustig. We hebben vannacht en vandaag ook gewoon weer gemotord. Elke keer als ik weer aan mijn wachtje begin, de lichten aan boord uitgaan en Etienne z’n bedje in kruipt, verbaas ik me weer over hoe mooi de nachten zijn. Ik heb ze vervloekt aan het begin van de reis. Maar ik heb ervan leren houden. Het pikzwarte van de hemel, met daarin miljoenen en miljoenen kleine kristalletjes die om het hardst schitteren. Zo ontzettend mooi, eigenlijk gewoon niet te beschrijven……

Rond vijf uur vanmiddag lieten wij het anker vallen bij St. Kitts. We willen slapen zonder het getok van de motor. Maar wat een verschil hier met de laatste keer dat we hier waren! Er ligt nog 1 catamaran hier voor anker, waar vorige keer wel 30 boten lagen. De hoofdstad van St. Kitts oogt vanaf de ankerplaats ook niet echt sprankelend, dus het was even een triest gezicht. Bij de BVI’s zag je nog heel veel charter- en huurboten, het seizoen is daar nog niet over. Ik vrees dat dat bij de eilanden hier wel zo is en dat het bij de aankomende eilanden dus net zo rustig zal zijn als hier.

Een leuk nieuwtje; bij de eerste challenge van het Dyneema Experience Team 2011, ben ik 9e geworden van de 40! Toch leuk! De 2e challenge gaat over hoe je je hebt voorbereid op dit seizoen en de nieuwe lijnen. Nou, de nieuwe lijnen hebben we nog niet. Wij zijn op weg naar Martinique en als het goed is, mijn lijnen ook. Etienne en ik hebben al een weddenschap wie er het eerste is…. Ik vrees het ergste.
Voorbereiden op dit zeilseizoen? Daar moet ik nog even over nadenken. Bij ons was het meer voorbereiden op de reis en daar kan ik een boek over schrijven. Is misschien wel een idee voor de creatieve prijs? Het is toch heel grappig te zien wat andere teams ervan maken, de twee raceboten halen echt alles uit de kast. Van hele voorstelrondjes in een filmpje tot een zelfgemaakt lied over Dyneema, akoestisch met gitaar. Tja, aan dat laatste zal ik maar niet beginnen….denk dat ze spontaan de lijnen niet meer opsturen! ;-)

Sailing = my life

Woensdag 18 mei 2011 @ 23:08

#DET2011 | Answering the question what sailing is for me is very simple at this moment. It’s my life! It’s my way of living! The first challenge of Dyneema Experience Team 2011 is about this question. And as everyone say; sailing is about freedom, teamwork and about savoring the journey. For me, that’s so, so true!!

[Voor de NL’se versie: scroll verder naar beneden]

Sailing is all about teamwork.
Teamwork is crucial. Especially, when it is just the two of us, me and my husband. It’s important for the good spirit and your safety. On the ocean, with much wind, with no wind. But also on the dock. Dyneema, with the Marlow ropes, can help me with that! It will be a good, reliable and solid crewmember. It will make my way of life saver. And... it will look good on my home ;-)

Sailing is all about freedom and savoring the journey.
I quit my work, sold my house and went on sailing with La Luna. What about freedom? The wind is the only one that can change my route for the day. Freedom is at its most, if you are out on the big ocean, only you, the waves and the sea creatures. And during the night..only the noise of La Luna gliding through the water and the splashes of the waves. Looking at the immense sky above you, with all the bright stars flickering down. In the water, there are the little lights that mark your trail.

Freedom is also; lifting the anchor on a beautiful day, with a stunning blue sky in a even so blue water and just going where you want to go. Meeting new people, talking for hours and hours. And the next time you meet, it suddenly pops up, late in the afternoon, “let’s have a BBQ on the beach.” Checking the fridge what food you have and enjoying the night on the beach, overlooking the sea with the most beautiful sunset. Go sleeping, a little tipsy of the good rum with a big smile on your face. A new beautiful day to come.

__________________________________________________________________________________________________

Zeilen = mijn leven

De vraag ‘wat zeilen voor mij betekent’, is voor mij nu erg makkelijk te beantwoorden. Het is mijn leven! Het is mijn manier van leven! De eerste challenge van het Dyneema Experience Team 2011, is deze vraag te beantwoorden. En zoals iedereen zegt; zeilen gaat over vrijheid, samenwerken en het genieten van de reis. En dit is zo ontzettend waar!!

Zeilen gaat over samenwerken.
Samenwerking is cruciaal. Helemaal als je, net zoals wij, met z’n tweetjes bent. Het is belangrijk voor de goede sfeer en voor de veiligheid. Op de oceaan, met veel wind of met weinig wind. Maar ook in de haven, aan de steiger. Dyneema en Marlow ropes helpen mij daarbij. Dyneema is een goed, betrouwbaar en solide bemanningslid. Het zal mijn manier van leven veiliger maken. En daarnaast…. het zal mooi staan op mijn huisje ;-)

Zeilen gaat over vrijheid en het genieten van de reis.
Ik heb mijn baan opgezegd, ons huis verkocht en ben vertrokken met La Luna. Hoezo vrijheid? De wind is de enige die mijn bestemming kan veranderen. Vrijheid op z’n grootst, als je op de oceaan bent, alleen, met de golven en de dieren in de zee. Of ’s nachts…alleen het geluid van La Luna die door het water glijdt en het spetteren van de golven. Boven je, de immens grote hemel, met de ontzettend vele sterren. In het water, de vele lichtjes die jouw sporen volgen.

Vrijheid is ook: het anker ophalen op een stralende dag, met een azuurblauwe lucht en een evenzo blauw water, gewoon op weg naar waar je naar toe wilt. Nieuwe mensen ontmoeten en dan uren kletsen. En de volgende keer als je elkaar zit, pas aan het einde van middag ineens roepen “zullen we op het strand gaan BBQ’en?” Even snel checken wat voor eten je nog hebt en dan gewoon genieten van de avond op het strand, uitkijkend over de zee, met een waanzinnige zonsondergang. Een beetje aangeschoten van de rum val je later in slaap, maar met een grote glimlach. Op naar een volgende mooie dag.


Marlow ropes

Zondag 15 mei 2011 @ 11:00

We are still waiting for The Marlow Lines, we get from the Dyneema Experience Team 2011. But We’re a step closer already. I’m so excited!

[Voor de NL’se versie: scroll naar beneden]

The second phase of the Dyneema Experience Team 2011 is started. The second phase consist of 6 challenges and if you win all those challenges, you will win a master class on the
Puma Ocean Racing yacht, one of the Volvo Ocean Race 2011-2012 contestants.Five of the challenges are about a theme and you have to prove your skills on the social media area (Twitter, Facebook, Logs, YouTube, enz) The sixth challenge is about getting more crewmembers.

The first challenge is about explaining what sailing meant for you and what Dyneema can add to that. Well, I’ll get back to that, but actually it’s quite simple for me: Sailing is my life!

For the sixth challenge, we’ll need more ‘virtual’ crewmembers. As I’ve said before; you don’t get wet, you don’t need to be able to sail and you can stay at home in your lazy chair. For Dyneema it’s more that they can see h0w many people are supporting us. So go to my profile page on Dyneema. And go to ‘Follow me’! You won’t get an email to register afterwards, just filling in this little form is enough.

On my profile page you can see my twitters and messages about Dyneema and on top what the other contestant send.

We’re still waiting for the ropes, but they promised to ship them to the Carieb. So that’s good news! I hope we can have them in Martinique. I can’t wait to ‘dress up’ La Luna!!!!

_____________________________________________________________________________________________

Marlow lijnen!

We wachten nog steeds op de Marlow lijnen van de Dyneema Experience Team 2011. Maar we zijn al wel een stapje verder. Ik ben zo benieuwd!

De tweede fase van de Dyneema Experience Team 2011 is begonnen. De tweede fase bestaat uit 6 challenges. Je kunt daarmee een masterclass winnen, op de Puma Ocean Racing yacht, welke meedoet met de Volvo Ocean Race 2011-2012! Vijf van de maandelijkse challenges zijn inhoudelijke challenges over hoe enthousiast je bent van zeilen en je moet je skills tonen op het gebied van de sociale media (Twitter, Facebook, Logs, YouTube, enz). De zesde is het verzamelen van zoveel mogelijk crewmembers.

Voor de eerste challenge moet je aangeven wat zeilen voor jou is en wat Dyneema daaraan kan toevoegen. Daar kom ik in een volgend berichtje nog uitgebreid op terug, maar eigenlijk is dat nu voor ons heel simpel: Zeilen is ons leven!

Voor de zesde challenge zoeken wij dus weer ‘virtuele’ crewmembers. Zoals ik al eerder zei, je wordt niet nat, hoeft niet te kunnen zeilen en je kunt gewoon in je ‘luie stoel’ blijven zitten. Het gaat erom dat Dyneema een soort teller heeft waarmee zij kunnen zien hoeveel mensen ons steunen. Dus ga naar mijn profielpagina op Dyneema. En meld je aan (‘Follow me’). Je krijgt nu geen mail meer waarbij je je moet registreren, gewoon aanmelden is genoeg.

Zoals je op mijn profielpagina kunt zien, komen daar automatisch mijn twitters en berichtjes over het Dyneema Experience Team en bovenaan de berichten van de anderen.

Verder is het voor ons nog even wachten op de lijnen, ze gaan ze hier naar de Carieb verschepen. Ik hoop dat we ze in Martinique krijgen. Maar ik kan niet wachten om La Luna weer mooi ‘aan te kleden’!!!