Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

| Home |

Een blauw laken

Dinsdag 24 mei 2011 @ 02:37

…met enkele kreukels. Zo zag de oceaan er vandaag uit. Ook een strakke lucht, met her en der een wolkje. Met andere woorden; heel de dag de motor aan dus. Geen wind! Wel een oceaandeining, dus we rollen nog wel een beetje.

Al met al een rustig dagje, met ook nog een spannend momentje.

Net voor douchetijd..….ineens zakt de motor in toeren en stopt zowat met draaien, maar blijft wel aan. Op de meters niets raar, maar het toerental blijft variëren. Het klinkt alsof er iets in de schroef zit. Raar, we hebben niets gezien. Geen vissersboeitjes niets. We zetten de motor uit. Tjeetje, schiet er dan door je hoofd, als het maar niets ergs is. Er staat geen wind, er komt ook niet echt wind aan. We hebben water en eten genoeg, maar zonder motor zullen we hier nog lang zijn. Etienne pakt zijn snorkel, stapt op het trapje en gluurt onder de boot. Hij ziet iets groot donkers onder de boot… niet wetend wat het is, stapt hij toch nog maar even terug aan boord. Op dat moment ziet hij een net onder de boot uitkomen. Was dat dat grote donkere ding? Is het er al uit de schroef? Het is zo'n zwaar dik net. Hij gaat toch maar even kijken en op veel helderheid en heel veel vis (!) ziet hij niets onder de boot of in de schroef. Ik start de motor en de schroef draait ook normaal. Pfffieuwwwww!!! Het zal dat net dus wel geweest zijn, wat 'klem' of zo heeft gezeten waardoor we in toeren teruggingen. Nou ja, het is er gelukkig onderuit en Etienne is een klusje bespaard gebleven. De motor wordt weer op toeren gezet en alles klinkt normaal. Nog even inspectie binnen op de schroefas, maar niets raars. Wat een mazzel weer! Ik ga onze mazzel dus nu maar even niet tarten door meer wind te wensen, we motoren maar fijn verder ;-)
-----
At 24-5-2011 0:07 (utc) our position was 18°06.37'N 063°58.93'W

Zeiltochtje

Maandag 23 mei 2011 @ 09:22

We hebben weer een langer tochtje voor de boeg. Zometeen vertrekken we naar het zuiden. Alleen...dat wordt de motor starten en waarschijnlijk niet meer uit zetten. Er is geen wind en is er wat wind staat die tegen. We hebben besloten toch te gaan. Het wordt de komende tijd niet beter en we moeten nu eenmaal gaan zakken ivm het orkaanseizoen. We weten ook nog niet waar we gaan stoppen, dat hangt af van de (misschien toch wat) wind en of we het zat zijn. Het kan St. Kitts zijn, of Nevis, of Guadeloupe, of Dominica, of Martinique. Jullie lezen het wel. Het weer is verder wel met ons, het is sinds gisteren weer goed zonnig, met af en toe een enkel buitje. Daar hebben we dan weer geluk mee.

Hoogste punt bereikt

Zaterdag 21 mei 2011 @ 10:26

Het hoogste punt van de reis is voorlopig bereikt! We zitten op de 18e noordergraad en zullen voorlopig niet meer zo hoog gaan komen. Tortola was dus ook het hoogste eiland in de Carieb. Overmorgen gaan we weer zakken. En zelfs aan de andere kant van Panama zullen we voorlopig niet hoger dan de 18e noordergraad gaan komen. Voor de beeldvorming; NL ligt op de 51e noordergraad. Aardig stukkie hoger dus!

We hebben ook een diepste punt ;-) We zinken bijna van al het regenwater op dek en in de kuip. Het is hier net herfst in NL, maar dan vele malen warmer. Wat een baggerweer!! Gisteren hebben we 2 uurtjes gevaren en net die 2 uurtjes (gelukkig!) geen regen gehad. Voor de rest, van 's nachts tot de andere nacht, regen en regen. Ook nu weer. Ik geloof dat het vanochtend vroeg droog was, maar we willen zo (eigenlijk moeten we zo) naar de kant, maar het stortregent echt weer ontzettend hard. Jullie zullen het tussen de regels door wel lezen, maar wij zijn die regen inmiddels goed zat! Gisteren twee filmpjes gekeken en verder maar wat gehangen. We moeten zo gaan uitklaren, tanken en boodschappen doen, dus we gaan maar in vol zeilpak naar de kant. Jammer hoor, had zo graag de BVI gezien met stralend blauwe lucht, de mooie groene heuvels en lekker kunnen snorkelen. Helaas, wij hebben andere herinneringen over de BVI's. Het grappige is dat een hele hoop andere boten nu onderweg zijn naar Europa weer. Wij weten nog niet of wij ook weer hier gaan komen en vanaf hier naar NL terug gaan. Geen idee nog. Er zijn vele (vaar)wegen die naar NL leiden.

Vanochtend ook weer gezellig even via de SSB met de Moonrise en de Vivente gesproken. De Moonrise en de Seamotions zijn inmiddels op Bermuda. Verwachting is dat de Vivente morgenavond aankomt, ze moeten nog 130 mijl. Helaas is het voor hun nu motoren, ze hebben weinig wind en willen voordat de wind gaat draaien (en dus tegengaat) in Bermuda zijn, dus ze moeten een beetje opschieten.

Trellis Bay

Donderdag 19 mei 2011 @ 21:25

Een relaxed artist place. Helaas dat we, door de bijna continue bewolking, de schoonheid van deze plek niet op z'n best zien. Het is hier wel super relaxed met de leuke barretjes en een paar artistieke winkeltjes. Waarvan de prijs ook artistiek hoog is.

Het is hier bijna net zo relaxed als wij zijn. Wij zijn de laatste dagen wat futloos. Geen zin om te hiken, geen zin om wat dan ook te doen. Een beetje uit ons doen, zeg maar. En met de vele regen heb je gewoon ook geen zin om naar de kant te gaan. Dus hangen we, net als echt plakkers, wat rond, in en om de boot. Morgen toch maar verder om weer eens een ander baaitje te 'bekijken'.