Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Tweede Kerstdag | Home | 2010! »

Heerlijk avondje …

Woensdag 30 december 2009 @ 17:26

Wat gaan de dagen snel voorbij! Het is heerlijk zo thuis aankeutelen en met ons vertrek bezig zijn. Lekker een hele dag aan de website werken, pilots uitzoeken en zoveel mogelijk informatie tot je nemen. Heerlijk!

Gisterenavond past ook in het rijtje. Tjebbe en Pauli kwamen op bezoek. Zij vertrekken over een paar maanden met de Minor. Ontzettend gezellig en heerlijk even met ‘lotgenoten’ kletsen en horen dat zij ook met dezelfde vragen en twijfels zitten. Maar ook fijn om informatie uit te wisselen. Je bent tenslotte met dezelfde dingen bezig. Het was binnen no-time erg laat. We gaan in ieder geval nog een keer afspreken voor vertrek. Ik ben benieuwd of we elkaar onderweg nog gaan zien, want de planningen zoals we ze nu bedenken zien ze er wel iets anders uit, maar… planningen zijn er om aangepast te worden.

Tweede Kerstdag

Zaterdag 26 december 2009 @ 11:10

Tweede kerstdag

Het is vandaag Tweede Kerstdag... na een heerlijk kerstdiner en een gezellige avond gisteren, hebben we ons maar weer op de website gestort... en dat kost altijd veel werk!

Greetzzz

At 26-12-2009 6:48 (utc) our position was 51°44.54'N 004°14.68'E

Voorbereidingsdingen

Maandag 21 december 2009 @ 17:37

Sinds men weet dat we gaan krijg je vaak de vraag “en nog druk met de voorbereidingen?” “Ja”, antwoord ik dan “van alles weer gedaan.” En dat ‘van alles’ is dan ook echt ‘van alles’. Want soms ben je niet met zichtbare dingen bezig, maar gebeurt er wel een hoop in je hoofd. En dat moet ook gebeuren.

Maar voor de geïnteresseerden een lijstje met ‘van alles’ van de afgelopen weken:

 • Diesel jerrycans gezocht, gehaald
 • Gasinstallatie aangepast
 • Buiswerk voor de bimini gemaakt en geplaatst (de buizen eerst opgehaald, toen een paar zaterdagen bezig met inkorten en passen en meten)
 • Afspraak maken bij Schipper Zeilmakerij (Oud-Beijerland) om daar begin januari de boot te leggen voor nieuwe buiskap en bimini
 • Inmiddels hebben we de nieuwe kussens voor de boot
 • Nu op zoek naar gordijnen
 • Schoten, lijnen, vallen en landvasten gehaald
 • Vlonder in de kuip gerepareerd
 • Planning voor 2010 in meer detail uitgewerkt
 • Website aangepast
 • Gekeken hoe we gaan zorgen dat we in elk land een landenvlaggetje hebben. En hier zijn we nog steeds niet over uit, dus ideeën welkom.
  Sommigen verven het met textielverf, anderen printen het en lamineren het dan en anderen hoor je er niet over.
 • Uitlaatspruitstuk verandert zodat het nu van RVS is
 • Hengel gekocht
 • Al het eten van boord gehaald om opnieuw te gaan kijken wat mee moet en wat we gaan inslaan. Lijst maken. (Denise is van de lijstjes, tot 'ergernis' van collega’s én Etienne..haha)
 • Boordapotheek uitzoeken
 • Verzekering bellen en vragen voor offerte.


En de lijst wordt soms korter, maar soms ook ineens weer iets langer. We hebben nog 161 dagen to go…

Kerstboom op de punt

Zaterdag 19 december 2009 @ 14:00

Ik ben eindelijk klaar met de boom optuigen en alle kerstkaarten zijn geschreven. Ik kwam er maar niet toe. “Te druk” was mijn excuus. Maar ik denk dat ik er gewoon tegenop zag… voorlopig de laatste kerstboom, de laatste kaarten. En dat terwijl het buiten écht winterkerst weer is en ‘Last Christmas’ door de radio klinkt. Nee, ik was de laatste dagen een beetje melancholisch. Ik geniet altijd zo erg van deze tijd van het jaar en weet dat het de komende jaren volledig anders zal zijn. Niet dat het dan niet leuk kan zijn, maar er zal geen dik pak sneeuw op de boot liggen en geen grote kerstboom op de punt. De kerstliedjes neem ik wel mee en heb me voorgenomen nog wat plastiek kitse kerst’rommel’ op de kop te tikken om volgend jaar de boot mee te ‘versieren’. Enne… kerstkaarten sturen, dat kan toch ook voor een paar keer wel elektronisch?

Het is ook een tijd om met iedereen die je lief is, gezellig samen te zijn en lekker te eten. Iets waar ik heel erg van geniet. Dat zal ook anders zijn volgend jaar…
Voor nu, ik ben inmiddels uit mijn dipje en ga dit jaar juist intens van alles en iedereen genieten. Ik verwelkom Etienne zo met een sneeuwballengevecht, ik zing ‘I'm driving home for Christmas’ erg hard mee (sorry buurtjes) en bij ‘Last Christmas’ zie ik mezelf volgend jaar al in mijn bikini zitten aan het geïmproviseerd kerstmaal!!

Gezellig boot en niet-boot weekend!

Maandag 14 december 2009 @ 00:00

Het was een ontzettend druk weekend, maar wel een waanzinnig gezellig en warm weekend! Het begon donderdagavond met lekker de stad in op zoek naar kerstcadeautjes. Vrijdag had ik (Denise) een avondje met de meiden van mijn werk. Wat was het gezellig en wat hebben we gelachen! Die meiden ga ik echt ontzettend missen.


Zaterdag vroeg op, de nieuwe kussen voor de boot werden gebracht. De kleur, gewoon blauw, is wat anders dan de kussen eerst, dus het is wel wennen. Daarna snel naar Kok Watersport in Rotterdam, daar zijn de lijnen, vallen, schoten en landvasten een aantal dagen voor de helft van de prijs. We moeten al 70 meter hebben voor het zeeanker, á € 4,40 per meter, dus dat schiet op! Zo toch een paar honderd euro uitgespaard. Daarna nog even naar de boot, want er waren een paar dingen die we samen moeten doen. Het was koud! ’s Avonds naar de musical Hairspray in Rotterdam, hilarisch! Een aanrader, wat hebben we gelachen.


Zondag heeft Etienne de boot winterklaar gemaakt en het blijkt dat we daar mooi op tijd mee zijn. Eind van de middag op weg naar Eindhoven, afgesproken met twee andere ‘vertrekkers-stellen’. Er was heerlijk gekookt! En nog wel dusdanig dat wij dat aan boord ook (zouden moeten) kunnen. We hebben gezellig gekletst en allerlei info uitgewisseld. Helaas vertrekken zij pas in 2011. Het was laat toen we eindelijk in bed lagen, maar dat gaf niets, want het was een bijzonder geslaagde avond!

'World'-news

Donderdag 10 december 2009 @ 00:00

Zoals ook al te lezen op de homepage… the news is out! Ik voel me meteen 20 kilo lichter, wat een opluchting dat we nu kunnen vertellen waar we al maanden, eigenlijk jaren, mee bezig zijn. Het zijn ook wel rare dagen. Het voelde een beetje als een ‘coming out’, ik was heel de dag hyper.

De reacties zijn echt ontzettend leuk, warm en overweldigend. Het grappige is, dat het voor anderen big news is omdat zij het voor het eerst horen, terwijl wij er al jaren mee bezig zijn. Wij zijn al aan het idee gewend. Het is echt zo hartverwarmend hoe iedereen reageert! Ik was al bang dat ik familie, vrienden en collega’s erg ga missen, nu weet ik het zeker.

Het is leuk om te zien dat je het de ene dag vertelt en dat men er de andere dag op terug komt met allerlei vragen. Van hoe gaat het met douchen tot hoe weet je welke papieren je moet regelen? En van wat doe je met slapen tot hoe weet je hoeveel kleren je mee kunt nemen? De vragen lopen erg uiteen lopen en zetten ons soms ook weer aan het denken. Veel vragen zijn bij ons al maanden geleden de revu gepasseerd en nu krijg je ze weer ineens voorgeschoteld. Dit doet toch ook weer veel met je. Niet qua twijfels, want ik merk dat die bij mij er steeds minder tot niet meer zijn.

En sommigen zeggen ook “Sommige mensen hebben het erover en willen het en jullie gaan het gewoon doen. Stoer hoor!” Ik lach dan maar een beetje schaapachtig… want ik voel me niet altijd zo stoer hoor.

Nog steeds een team? Ook na een k-klus?

Zondag 26 april 2009 @ 00:00

Wanneer ben je aan boord een team? Als je de VOR samen hebt gezeild? Als je alles samen doet? Als je zonder vervelende woorden naar elkaar weet wat je moet doen? Of als je samen zonder dikke ruzie verschillende klussen aan boord hebt uitgevoerd?

Als het het laatste betreft zijn wij vanaf dit weekend definitief en zonder discussie een team! We hebben namelijk samen tig kabels getrokken; ik in een onmogelijke positie in de loze ruimte onder de spiegel en Etienne op z'n kop, opgevouwen in een bakskist. Maar het toppunt is toch wel onze recente actie, een echte k-klus. En ik moet bekennen; het was op het randje ;-)

De bekleding in de achterkajuit was beschimmeld en lelijk. Stoute schoenen aan getrokken en alles eraf gerukt. Maar dan begint de ellende pas echt: de helft van het foam gaat met de bekleding ermee af, de andere helft blijft achter. En zie dat er dan maar eens af te halen. Wat een k-klus!! We wilde alles weer bekleden, maar denken nu toch serieus aan veel hout! Als dat er ooit af moet, heb je (hopen we) minder ellende. Gisteren het allerlaatste restje eraf geschraapt (tip: gewoon met een plamuurmes aan het schrapen gaat nog het beste. Thinner, lijmafbijt, aceton, etc etc, daar krijg je alleen nog maar méér hoofdpijn van, terwijl het schuim gewoon lekker blijft zitten).

Heb je de grote rol in de achterkajuit gefrommeld en afgerold, moeten de vele m2 gereduceerd worden tot een passend stuk. De temperatuur in de achterkajuit steeg met de minuut; ik trek te hard aan die kant, Etienne knipt te veel aan de andere kant, het is het beste zo, nee dat gaat helemaal niet lukken. Is het stuk uiteindelijk op maat, moet het er nog tegenaan. Heel de wand ingesmeerd met lijm. Kwartier wachten en dan zonder met je kleren/handen/voeten/haren/nieuwe bekleding de lijm te raken, meteen er goed op plakken, maar niet te hard drukken anders krijg je putjes en schuiven gaat bijna niet. Je snapt het al. Het was even zuchten en mopperen en instructies gingen over en weer. Maar zoals altijd, komt het wel goed.

Nou ja, goed. Laat ik nog geen overhaaste conclusies trekken. Het zit er tegenaan en ik ben eigenlijk niet ontevreden. Of het helemaal gelukt is horen jullie donderdag. Dan weten we of het er nog tegenaan geplakt zit.......

Zoek de verschillen!
Vóór en ná
PS Voor de geïnteresseerden: het is een schitterende bekleding van Viva Vinyl. Je besteld het via de website en hebt het een paar dagen later al in huis. Helaas, zij komen het niet voor je erop plakken, moet je zelf doen. Maar je krijgt wel alle tips die je nodig hebt. Wij hebben Viva Guard Ice. Wit, met een licht glimmende structuur. Echt wel heel mooi. Deze stof wordt ook in snoezelruimtes gebruikt, dus is het overal tegen bestand en goed schoon te maken.

La Luna in het ijs

Zondag 11 januari 2009 @ 00:00

Zo ligt er dinsdag nog een heel klein laagje ijs rondom La Luna..... vandaag kon je rond de boot lopen! De haven lag helemaal dicht! Rondom de boot lopen hebben we maar niet gedaan, want met het straffe windje was het goed koud.
Ik heb nog een paar foto's geupload in het fotoalbum.

Bijpraten

Dinsdag 06 januari 2009 @ 00:00

We zijn alweer een paar maanden verder en ik dacht, met het begin van het nieuwe jaar zal ik de site weer eens updaten. Inmiddels staan de foto’s van de zomer- en herfstvakantie op de site.

Ten eerste wensen we iedereen een waanzinnig 2009 met veel warmte, gezelligheid en geluk! Dat het maar een top jaar mag worden! Met een evenzo top vaarseizoen natuurlijk ;-)

Zoals zo vaak is het hier niet rustig geweest. Hot nieuws: wij zijn op 12 december in het huwelijksbootje gestapt! Jawel, we zijn getrouwd!

Op de andere boot, La Luna, is ook e.e.a. gebeurd. Wij zijn in de herfstvakantie bij North Sails geweest en hebben een hele tijd met Anton Brinkhof gesproken. We hebben goed advies gekregen en een nieuw grootzeil met huik besteld. Het wordt een nieuw soort doek wat door North Sails ontwikkeld is. Het is geloof ik al wel wat jaartjes in Amerika, maar relatief nieuw in Nederland. Ik ben benieuwd!
Omdat het hijsen bij ons altijd vrij zwaar ging en je met reven ook echt het zeil moest helpen te zakken, zijn we gaan kijken naar een systeem om dit te versoepelen. Nou, daar kun je je geld zeker in kwijt. Op aanraden van North Sails (ze geven echt super advies!) gekeken naar het systeem van Tides Marine: Track and Slide System. Je neemt alle maten (van mastlengte, mastprofiel, profieldikte, etc) met de behorende mallen, geeft de gegevens door en krijgt alle spullen opgestuurd. Dan schuif je het de mast in, zet het vast en stuurt de sliders naar North Sails die ze aan het zeil monteren. Het zeil is al in Almere, dus we kunnen het binnenkort gaan ophalen.Met het weinige wind in de herfstvakantie hebben we veel gespinakerd. Toen we dan ook later die week bij North Sails waren, maar meteen een Snuffer besteld… mijn verwachtingen zijn hoog!

We hebben ook innig (positief!) contact gehad met Gebo over de ramen in de kajuit. Die er nu in zitten zijn nog de originele en geven bij heftig weer lekkage. Dus mallen gemaakt en nieuwe besteld. Deze komen half februari. Vind het wel spannend, want het zal toch een ander zicht zijn. Nu zonder aluminium rand, dan met rand.

Wat is er nog meer gebeurd…veel, maar dat zijn meer ‘off-boot dingen’.
Vandaag nog even naar de haven gaan kijken. Het vriest nu aardig, dus alles even extra checken. De haven ligt een stukje dicht. Wij lagen ook helemaal in het ijs, maar het was nog heel dik. Toch maar even los gemaakt. Het gaat nog harder vriezer, dus wie weet. Alles was goed en het was mooi de haven zo te zien! (nog een paar foto's meer in het foto-album)Een witte wereld, waarin alles stil is.
Alles rust. Rust en wacht.
Wacht tot de lente zich weer aandient
en alles weer
met vol enthousiasme kan springen,
kan dansen.
Tot leven kan komen.