Archieven

2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009
2008
2007
2006
2005

Categorieën

Azoren
Bahamas
Canada
US
Bermuda
Ascension Island
St. Helena
South Africa
Mozambique
Madagascar
Reunion
Mauritius
Rodriguez
Chagos
Maldives
Sri Lanka
Thailand
Malaysia
Singapore
Indonesia
Australia
New Caledonia
New Zealand
Tonga
Niue
Cook Islands
Society Islands
Tuamotus
Marquises
Pacific ocean
Galapagos
Ecuador
Panama
Colombia
Aruba
Curacao
Bonaire
Venezuela
Grenada
BVI
St. Barths
St. Maarten
Antigua & Barbuda
St. Kitts & Nevis
Montserrat
Guadeloupe
Dominica
Martinique
St. Lucia
St. Vincent & Grenadines
Barbados
Atlantische oceaan
Kaap Verden
Gambia
Canarische Eilanden
Marokko
Portugal
Spanje
Engeland
Frankrijk
België
Nederland
voorbereidingen
ssb
Dyneema Experience

« Een witte Pasen met k… | Home | Bijpraten »

'Brandmerk'

Maandag 08 september 2008 @ 00:00

Het is hier stil geweest, maar niet op La Luna! We hebben er al veel mooie weekenden op zitten en onze vakantie alweer achter de rug. We gaan eind deze week nog twe weekjes varen. Binnenkort zal ik het verslag en foto's van beide vakanties op de website zetten.

Iets waar we de laatste maanden mee bezig zijn geweest is het laten registreren van La Luna. Dus naar het Kadaster met verschillende papieren; orginele koop-overeenkomst, factuur van de motor en allerlei ingevulde formulieren van het Kadaster. En dan was het vandaag zo ver... ze kwamen haar 'brandmerken'. Nou ja, van brandmerken is geen sprake meer, dat was vroeger. Nu plakken ze twee witte plaatjes ergens op het schip. Het ene zit op een geheime plek binnen en het andere zichtbaar in de kuip. Op deze plaatjes staat een nummer 22051, de Z van Zee en het jaar 2008.

Na dit 'brandmerken' sturen ze de Zeebrief op en daarmee kunnen we te allen tijde aantonen dat La Luna van ons is!

Een witte Pasen met kleine klusjes

Maandag 24 maart 2008 @ 00:00

Wat een paasweekend. Af en toe een heuse sneeuwbui, afgewisseld met een lekker zonnetje en dan weer wat hagel op het dek. ’s Middags ligt er gewoon sneeuw in het gangboord! Ongelooflijk. Geen weer voor buitenklusjes.


Inmiddels is de Mitsubishi gekocht, heeft een tijdje in de huiskamer gestaan omdat er wat aan verbouwd moest worden en nu staat hij op z’n plekkie aan boord. Hij is wat groter dan de Volvo was, dus moet er nogal wat aan gebeuren wil hij goed passen. Etienne weet inmiddels nog beter hoe klein de ruimte in de achterkajuit is... Het einde komt al wel in zicht; het uitlaatspruitstuk is passend, de slangen zitten, het dashboard is klaar en de dynamo past inmiddels. Nu nog de gaskabel en wat andere kleine dingen.


Nadat de motor uit de woonkamer is, blijven er aandenken aan de boot komen. Afgelopen week kwam het grote sleepanker uit Australië aan en later in de week onze nieuw 130% Genua van North Sails. Wat had ik de Genua graag gepast dit weekend! Maar ik moet nog even geduld hebben. Dus maar even verder met wat kleine klusjes en terwijl het heftig sneeuwde zijn we op internet gaan kijken naar digitale kaarten van Imray. Dat is altijd weer een van de leuke klussen; je voorbereiden op de vakantie! Toch apart… dat is al over twee maanden en nu is alles nog wit buiten…

Nieuw vaarjaar

Zondag 27 januari 2008 @ 00:00

Een heel nieuw jaar, een heel nieuw vaarseizoen!! Het is alweer bijna eind januari, de tijd vliegt. En zo ook de tijd om te klussen.

Afgelopen vrijdag naar Düsseldorf geweest. Ik vind dat altijd ontzettend leuk, maar ook vermoeiend ;-) Er was weer veel moois te zien; onder andere schepen van zo’n 4 miljoen euro! Bizar gewoon! Ook de stands van de verschillende motordealers maar eens goed bekeken. We gaan toch maar kijken naar een zwaarder motortje... Het wordt een Solé of Mitsubishi (eigenlijk hetzelfde). Veel folders en leesmateriaal mee naar huis genomen. Zaterdag maar even naar Drinkwaard in Sliedrecht om naar de Mitsubishi motor te kijken. Zij zitten bij ons in de buurt en dat is lekker makkelijk. Maar ja, dan sta je bij zo’n blok en denk je, ‘gaat dat passen?’ Dus vandaag naar boord om alles goed op te meten. En dat is best moeilijk, want hij staat tussen het trapje naar buiten en het bed in de achterkajuit, aan beide zijden met een schuine kant. Toch maar een poging ondernomen en het nieuwe blok zal net wel, of net niet gaan passen. Het oude blok al los gehaald, een nieuw motorblok moet er toch komen!

Ik vind het wel spannend, want hoe moet zo’n zwaar blok uit de boot en een ander er weer in? Pfff, ik moet er nog niet aan denken… Deze week maar weer even naar Drinkwaard om de motor te bestellen. Dan wordt prio één op het kluslijstje….maar och, we hebben nog een heel jaar voor ons, dus er kan nog genoeg gedaan worden!!